Møns Klint og Geo Center

Møns Klint - Og Geo Center

Møns Klint og Geo Center

Når du kører gennem de blide sydsjællandske landskaber, bliver du ikke forberedt på det dramatiske skifte i naturen, der sker, når du kommer til Møn og møder Møns Klint. Klinten er en af Danmarks mest fantastiske naturoplevelser. Den er 7 km lang og strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord. De hvide kridtklinter strækker sig mere end 128 meter op mod en knaldblå himmel. Et imponerende syn, der trækker synlige spor 70 millioner år tilbage i historien. Klinten blev dannet under den sidste istid. Mikroskobiske aflejringer af små dyr blev presset sammen til det, vi kender under betegnelsen kridt. 

En tid, hvor Danmark var omkranset af et varmt hav og var levested for dyre- og plantevækster, som vi slet ikke kender i dag. Men er du heldig, finder du de fossile spor efter dem i klintens 7 kilometer lange skrænter, ligesom de kan findes for foden af klinten på stranden. Fossilerne er smukke. Du kan både finde forstenede blæksprutter, søpindsvin og muslinger. I dag ser man et imponerende kuperet terræn, der er i konstant forandring. Hvert år forsvinder mellem 20 og 40 centimeter af klintens fod og større dele af klinten styrter efterfølgende i havet. Derfor lukkes området med jævne mellemrum, når risikoen for nedstyrtning fra klinten er forøget. Al færdsel på klinten sker derfor også på eget ansvar. 

På og omkring klinten kan du finde et smukt og varieret dyre- og planteliv. Der vokser op mod 20 forskellige arter af vilde orkideer. Men det er ikke tilladt at plukke planterne på Møns Klint. Klinten og planterne er fredede - så du må nøjes med at fotografere. Er du tålmodig, stille og heldig kan du opleve vandrefalken flyve ved klinten, da den er vendt tilbage til Danmark for at yngle efter at have været savnet i mere end 30 år. 

Og du kan få nogle utrolige optagelser med hjem. Klinten ser aldrig ens ud. Dramatisk står de hvide skrænter og spejler sig i et blåt eller grønt hav. Aldrig det samme udtryk - men altid smukt. Uanset om du går langs stranden eller sejler forbi klinten, så er Møns Klint en oplevelse, du aldrig glemmer. 

På toppen af klinten 128 meter over havets overflade ligger Geo Center Møns Klint. Udstillingen på centeret er en flot, interaktiv udstilling opbygget, som en tidsrejse på 70 mio. år, hvor højteknologiske udstillingsteknikker, kunstneres frie fortolkninger og sjældne fossiler bringer dig fra bunden af Kridthavet og helt frem til den unikke natur, der findes på Møns Klint idag. Udstillingen på 1200 m2 består af en fortids- og en nutidsafdeling, en work shop, en klatrehule, en lille biograf under gletsjeren og en 3D-biograf. 

Workshoppen er det arbejdende værksted, hvor børn og voksne hele dagen laver en masse spændende aktiviteter sammen med naturvejlederen. Det er nordeuropas mest moderne sciencecenter. Derudover er der 3 daglige ekspeditioner ned ad Danmarks længste trappe på jagt efter fossiler.  

Geo Center Møns Klint er åbent alle ugens 7 dage hele sæsonen, som altid løber fra lørdagen før påske til 31. oktober. Mellem 31. oktober og lørdagen før påske er der vinterlukket. 

Oplev Møns klint fra hesteryg 
På Møn Islændercenter kan du alle ugens dage ride ture i Danmarks smukkeste terræn nemlig i skoven ved Møns Klint, hvor du både kikker ud over kanten og kan tage en frisk galop på de åbne græsoverdrev eller i skovens dyb. Der rides både med erfarne og mindre erfarne ryttere, og hestene er gode. Ved blandede hold er der oftest to guider med.  

Kunst og kultur på Møn 
På Møn er der kunst og kultur alle vegne. Musik, litteratur, museer, gallerier og kreative kræfter og ildsjæle er med til at skabe det liv og den atmosfære, som I kan tage del i, når I holder ferie på Møn. 

Bakkegaard Gæstgiveri ved Møns Klint er et oplagt valg, hvis du søger overnatning i et levende galleri, hvor 15 kunstnere, kunsthåndværkere og designere har indrettet smukke værelser - halvdelen er med havudsigt. Desuden vil du bo i gåafstand til Møns Klint og Geocenteret. Her serveres farverig og velsmagende mad, helst økologisk og med lokale produkter. Du vil kunne nyde maden i en spisestue med panoramaudsigt over Østersøen og et fantastisk vue ud over det bakkede landskab på Høje Møn. Desuden kan du deltage i Kunstkurser og Workshops og besøge galleriet på stedet.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg