Velkommen til overflødighedshornet i Roskilde og Lejre

Roskilde og Lejre - Er vikingeland

Velkommen til overflødighedshornet i Roskilde og Lejre
Roskilde og Lejre har en stærk tradition for rytmisk musik. Da The Beatles optrådte for første gang på amerikansk tv i 1960’erne, åbnede Fjordvilla i Roskilde med pop, pigtråd og jazzmusik. Spillestedet blev til Club Paramount, hvor kimen til Roskilde Festival blev lagt. Roskilde Festival er i dag én af verdens største musikfestivaler, der hvert år skaber et multikulturelt smørhul med stor indflydelse på den nationale og den internationale musikscene. Roskilde byder også på minifestivaler sommeren igennem i byens parker, koncerter i domkirken, slotskoncerter og operaer samt undergrundsscener med over 250 årlige arrangementer. Her er musik nok for alle, uanset musiksmag.

Kultur dengang og nu
Roskilde og Lejre var magtens og dermed kulturens danske højborg i vikingetiden og begyndelsen af middelalderen. Det skabte en kulturel bevidsthed i borgerskabet og hos adelen, der stadig præger bybilledet i Lejre og Roskilde med bl.a. det danske Museum for Samtidskunst og talrige gallerier. Den kulturelle bevidsthed ses også i byernes gavlmalerier, i glaspusternes flotte virke, rakubrændt keramik hos kunstnerne eller i den unikke gotiske renæssancearkitektur i Roskilde Domkirke, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Domkirken er begravelsesstedet for 21 danske konger og 17 dronninger.

Fjorden og landskabet
Lyden af stævnen, der brød fjordens bølger, duften af saltvand og nyt land i sigte var drivkraften for Roskildes og Lejres vikinger, når de sejlede ud i verden. I dag kan du se og prøve deres levevis i Sagnlandet Lejre og på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor vikingernes enorme indflydelse er udstillet. Hele museet tager udgangspunkt i fundet af vikingeskibe i Roskilde Fjord de fem Skuldeslevskibe og vikingernes maritime kultur - deres skibfart, bådebygning, håndværk, togter og handel samt skibenes betydning for datidens samfund formidles på mange måder. Både i Vikingeskibshallen med de fem vikingeskibe og udendørs på Museumsøens værksteder og bådeværft. Vikingeskibsmuseet har åbnet en særudstilling om Havhingsten, et fuldblods vikingeskib, hvor man følger verdens største rekonstruktion af et vikingeskib og dets rejse fra Roskilde til Dublin. Ud over Havhingstens fascinerende historie kan gæster også høre om museets arkæologiske, historiske og praktiske arbejde med skibene.

Du kan også opleve skumsprøjt og fjordenes åbne vidder i kajak, kano eller sejlskib, eller nyde blade og kviste rasle på skovstien i det, det snart bliver til nationalpark Skjoldungelandet. Eller hvad med en vandretur i forfædrenes fodspor ad forhistoriske stier ved Øm Jættestue, der er 1.000 år ældre end pyramiderne.

Husk børnene
Børnene elsker også Roskilde og Lejre, hvor de kan opleve Sct. Laurentii Kirkeruin under Stændertorvet eller lege med legetøj fra da mor og far var børn på Roskilde Museum. De kan indsnuse duften i en 1900-tals købmandsgård i Lützhøfts Købmandsgård. De kan køre med minijernbanen i Hedeland eller prøve farten og spændingen på Nordeuropas største gokartbane ved Roskilde Racingcenter.

Vi glæder os til at byde Dem velkommen i Roskilde og Lejre.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg