Ferieoplevelser på Sjælland - nok til hele livet

Sjælland - Ferieoplevelser for hele livet

Ferieoplevelser nok til hele livet
Sjælland er nummer 95 på listen over verdens største øer, men Sjælland er med sine godt 7.000 km2 først og fremmest Danmarks største ø med København som den helt store oplevelse for de gæster, som søger kulturtilbud og oplevelser af enhver art. Takket være sin størrelse har Sjælland dog også utroligt meget andet at byde på lige fra Sjællands Oddes uspolerede natur til kalkbruddene ved Faxe og Korsørs hyggelige havnemiljø, hvor den brede sjællandske dialekt stadig stortrives.

Danmarks største sø
Sjællands kyster er lave og sandede med enkelte undtagelser som kalkklinterne ved Stevns Klint. Højeste naturlige punkt på øen er Kobanke ved Rønnede på Sydsjælland med sine blot 122,9 meter over havet. På Sjælland finder man også Danmarks største sø, Arresø, der dækker et område på knap 40 kvadratkilometer. Søen er et levn fra istidens slutning, hvor en gigantisk isklump på området langsomt smeltede og skabte det flade vådområde. Faktisk er søen så stor, at den har sin egen sejlklub, Arresø Sejlklub i Ramløse Søkrog, med 60 vandpladser og 40 landpladser. Søen har afløb til Roskilde Fjord gennem Arresø Kanal i Frederiksværk. Området ved Arresø, den lavvandede sø, byder i øvrigt også på flere gode vandreture, hvor der blandt andet er mange gravhøje.

En rejse mellem fire nationer
Turisten på Sjælland kan som noget unikt nå at gæste hele tre - måske fire - selvstændige nationer i løbet af få timer. Først og fremmest kan man naturligvis udforske det smukke sjællandske landskab til fods, på cykel eller i bil efter humør og tempo. Men man kan også slå et smut omkring kongeriget Ellenore, der ligger på en lille ø i Roskilde Fjord. Ifølge kongerigets egen historieskrivning er nationen grundlagt af en gruppe lærere, der arbejdede på en drengeskole på øen. Den såkaldte Sproglærerfraktion, der siden kaldte sig Societas Findani, købte øen i 1944 og proklamerede nationens fødsel. Som turist kan man også sætte kursen længere mod øst og aflægge fristaden Christiania et visit. Med sit frisind, alternative byggerier og anarkistiske miljø regnes Christiania af mange som Danmarks tredjestørste turistattraktion og er absolut et besøg værd med flere muligheder for at spise godt, høre alternativ musik eller blot vandre en tur på Christianshavns gamle volde. Endelig kan man jo altid vælge at tage en afstikker til broderlandet Sverige via Øresundsbroen fra Amager til Malmø, hvor man blandt andet kan opleve det tvistede højhus, Turning Torso. Skyskraberen er Skandinaviens højeste bygning med 54 etager.

Sjælland - lidt af det hele og mere til
Sjælland har så meget at byde på, at det er svært at yde hele regionen retfærdighed. Se garderhusarerne ride gennem Slagelse hver onsdag eller få et godt kig på den 100 år gamle Gl. Højerup Kirke på kanten af Stevns Klint, inden den styrter i havet.

På Lejre Museum eller Vikingeskibsmuseet i Roskilde
På Lejre Museum kan du gratis få hele historien om Gl. Lejres kulturlandskab, historie og nationale betydning fx sagnene om Lejrekongerne. Og hvad med et visit i Roskilde Domkirke, hvor 20 konger og 17 dronninger ligger begravet? Og nu du er i Roskilde, kan du besøge det spændende Vikingeskibsmuseum, et sted du kan læse mere uddybende om på de følgende sider. Eller tag en tur på Slagelse Museum - en ægte købmandsbutik med salg af alt fra lakridsrod og glansbilleder til dobbeltrøgede spegepølser.

Lolland-Falster - aktiv ferie med gode smagsoplevelser
Vil du hellere være dig selv, så sæt kursen mod Albuen på Lolland, hvor du kan vandre den flere kilometer lange sandrevle midt imellem himmel og hav - omgivet af et orgie af lyslilla farver, når brødblomsten står i blomst. Det flade landskab samt fine cykel- og vandreruter indbyder til aktiv ferie i et afslappende tempo, og langs vejen kan man smage på de mange lokalt fremstillede produkter. På Lollands sydkyst kan man, som noget enestående i Europa, cykle langs det 38 km lange dige og tage sig et dyp i Østersøen på vejen. Gode strande findes overalt, og man kan tage færgen og udforske småøerne Femø og Fejø, der huser både æble- og jazzfestival. Idylliske købstadsmiljøer kan opleves flere steder.

Domkirkebyen Maribo med friluftsmuseum ved det charmerende sølandskab Nakskov viser sin historie i sukker- og skibsfartsmuseet og har bådsejlads til de mange småøer i fjorden. Nykøbing Falster ved Guldborgsund har nu en imponerende havnefront og har, ud over et rigt kulturliv, status som handelsby for regionen. Lige syd for byen findes det nye museum Fuglsang med skiftende kunstudstillinger. På østkysten af Falster kan man opleve skov og strand i fin kombination med flotte udsigter, og fra Stubbekøbing går færgen over til øen Bogø. Fra Rødbyhavn på Lolland og Gedser på Falster er der færgeforbindelser til Tyskland.

På Sjælland er udbuddene så omfattede, at vi må bede dig om at besøge det lokale turistbureau og indhente information og brochurer, eller søge på internettet, hvis du ønsker uddybende information.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg