Dalmose - Faarevadskrog BB - på sporet af livet - værtshistorie

Faarevadskrog BB - værtshistorie

Anne og Peter har boet på dette dejlige sted mellem Skælskør og Næstved i 7 år - siden 2012. Det var skæbnen der greb ind - på denne plet skulle parret bare bo. Det stod skrevet i den store universelle bog. Vi fandt huset til salg på internettet, fortæller Peter. Stedet tiltalte os meget, men vi syntes måske det var for stort - og der var for meget for os at skulle passe med 7 hektarer jord og have.

En af mine kollegaer vidste, at vi ledte efter et sted, hvor vi kunne have plads til dyr og heste. Og hun fortalte, at hendes mor havde et sted til salg. Det var denne gård. Vi blev enige om, at nu måtte vi tage ud og se stedet - der var højere magter der forsøgte at fortælle os noget. Så vi lavede en aftale om besigtigelse og faldt pladask for stedet med det samme. Det var vores drømmehus.

I 2011 var det endog meget svært at få lov til at låne penge til huskøb. Finanskrisen rasede - det er jo udkantsDanmark dette her - var der stor købsinteresse for ejendommen og den endte i en budrunde. På trods af at vi endnu ikke havde fået tilsagn om Realkreditlån, var vi simpelthen nødt til at byde på stedet alligevel.

Vi vandt budrunden, men havde stadig ikke financieringen på plads. Vi var ærlige omkring det i vores samtale med vores kollegas mor. Hun kunne godt lide os, og hun ville gerne, at det var os der skulle købe stedet. Så hun var tålmodig, og gav os chancen for at skaffe købesummen.

Der skete så det, at jeg var til et møde hos min advokat i en anden forbindelse. Han arbejdede i samme hus som banken Spar Lolland. Advokaten og jeg kom til at tale om den mærkelige situation Anne og jeg stod i, og han sagde, at han godt ville se på sagerne for os. I løbet af kort tid blev vi godkendt af banken, og kunne købe gården. Det var en stor dag. Anne kunne nu få opfyldt sin drøm om at have en Bed and Breakfast og vi kunne flytte ind på dette pragtfulde sted.

Anne og Peter mødtes på et vandrehjem på Fyn for 35 år siden. Anne kom fra Sydtyskland - men flyttede til Danmark for Peter og kærligheden. Peter er fra Sjælland og boede dengang i Rødovre og blev uddannet som yogalærer. Så parret slog sig ned i København.Peter fik interesse for musikterapi og blev optaget på universitetet i Aalborg. Familien flyttede til Nordjylland.

Uddannelsen som musikterapeut blev gjort færdig og både Anne og Peter fik arbejde deroppe højt i nord, og købte et hus langt ude på landet i en lille landsby Nørhalne, sammen med deres 2 sønner. Senere købte familien en nedlagt gård ved Jammerbugten, og det var dér de blev så glade for at bo på landet. Men på et tidspunkt kom ægteskabet ind i en svær periode - Anne og Peter boede hver for sig i en 5-års periode, inden de fandt sammen igen. De nåede aldrig at blive skilt. Deres venskab og kærlighed bar dem igennem.

Vi sidder i Cafe Blåregn, en terrasse overdækket med - ja - blåregn - i strålende solskin, og drikker kaffe mens vi snakker. Der hviler en fantastisk ro over stedet - langt herude på landet, hvor en lille landevej ender i et hjulspor - en lille grusvej der fører frem til gården.

I dag arbejder Peter med terapi og meditation - især med unge mennesker der er kommet lidt skævt igang med med livet. Udover at de begge arbejder fuldtid som terapeuter, driver de sammen deres Bed and  Breakfast, afholder terapikurser og tilbyder individuel terapi på stedet. Både Anne og Peter er ryttere, og der er masser af plads til deres dejlige heste på gården.

Anne og jeg går en tur rundt i den kæmpestore gamle have med frugttræer og massevis af klatreroser - der er blomster overalt. Det er ikke en studset og gennemtrimmet engelsk rosenhave vi går igennem. Det er en naturhave med kringelkroge og en afslappet atmosfære, der møder os. Det er i det hele taget et sted, hvor der er plads til tanker. Der er en ro, man sjældent finder nogen steder i vores hektiske verden.

Anne og Peter har indrettet en længe på gården til Bed and Breakfast. Og alle der besøger dem, siger det samme som jeg. Sikken et fantastisk sted I har - vi kommer meget gerne igen...

BB Faarevadskrog

Stue, køkken, soveværelse og stort badeværelse på hobbylandsted, beliggende midt i komplet uforstyrret natur, ikke langt fra trave- og cykelruten Fodsporet. Stedet er meget velegnet for familier med børn, til rekreation, refugie eller terapi og kurser.

BB Faarevadskrog
Anne Frederiksen 
Appelsbjergvej 2, Hyllested
4261 Dalmose
Mobil +45 25 43 42 68
Mobil +45 21 34 71 48
faarevadskrog@gmail.com
www.faarevadskrog.dk

dsc_0184
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg