Vikingeskibsmuseet i Roskilde er en oplevelse - helt i særklasse

Roskilde - Vikingeskibsmuseet 2

Vikingeskibsmuseet
Vikingeskibsmuseet i Roskilde er en oplevelse - helt i særklasse - der vækker begejstring hos hele familien med sine flotte vikingeskibe, sejladser og aktiviteter, hvor man selv deltager aktivt.   Museets fortælling tager udgangspunkt i fundet af fem vikingeskibe: Roskilde Fjord - Skuldeslevskibene - og formidler vikingernes maritime kultur - deres søfart, bådebygning, håndværk, togter og handel - samt skibenes betydning for datidens samfund i Vikingeskibshallen med spændende udstillinger og udendørs på Museumsøen i de arbejdende værksteder og på bådeværftet.

I sommersæsonen og i alle skoleferier fortælles der spændende historier om vikingernes liv og togter, og museets dygtige formidlere åbner skibskisterne og fremviser sværd, hjelme, ringbrynjer, økser, hvalrostænder, skøjter lavet af knogler, drikkeglas og meget mere.

Vikingeskibsmuseets permanente udstillinger er formidlet på fire sprog; dansk, engelsk, tysk og fransk, mens alle øvrige udstillinger er på dansk og engelsk. Museets skiftende særudstillinger uddyber historierne om vikingernes søfart og håndværk, og alle gæster tilbydes introfilm på følgende seks sprog; dansk, engelsk, tysk, spansk, fransk og italiensk. På bådeværftet arbejder bådebyggerne med kopier af vikingernes værktøj og bygger nøjagtige rekonstruktioner af skibe fra Vikingetiden og Middelalderen. Her kan man følge håndværkerne på nært hold og se, hvordan store egestammer bliver til elegante træskibe. Bådeværftet holder åbent på hverdage året rundt og fra maj til oktober alle ugens syv dage.

I håndværkernes boder vises vikingernes håndværk. Mød rebslageren, sejlmageren, træskæreren eller smeden, der på skift viser deres kunnen dagligt fra maj til oktober.

Dagens program kan ses i kalenderen på: www.vikingeskibsmuseet.dk

Museets bådsamling af rekonstruerede vikingeskibe og nordiske fartøjer med råsejl indgår som en aktiv del af formidlingen.

Du kan i sejladssæsonen træde om bord som besætning i et af fartøjerne og få saltvand i håret og opleve sejlegenskaberne på tætteste hold, når skibet stævner ud på Roskilde Fjords vande med skumsprøjt for boven. Billetter sælges på dagen i billetsalget efter først-til-mølle princippet. Grupper kan booke sejladser.

Vikingeskibsmuseet
Vindeboder 12
4000 Roskilde
Telefon +45 46 30 02 00
www.vikingeskibsmuseet.dk

vikingeskibsmuseet-vikingeskib-roskilde
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg