Anders i Kaptajnhuset BB - værtshistorie

Skælskør - Kaptajnhuset BB - værtshistorie

Anders i Kaptajnhuset - Skælskør
Anders er fra Nordjylland. Og da han for mange år siden mødte den kvinde der skulle blive hans hustru - og hun kom fra Skælskør - ja så flyttede han - og opgav sit barndoms land.

For 17 år siden købte Anders så et gammelt byhus - midt i den smukke gamle søfartsby Skælskør. Huset rummede pladsen til ham og hans 4 børn.

Skælskør var i midten af 1800-tallet en stor søfartsby, som mange andre kystbyer i Danmark. Dengang var der mindst 60 handelsskibe, der hørte til på havnen og sejlede på de store verdenshave med alverdens forkellige varer.

To brødre var kaptajner og ejere af nogle af disse skibe. De tjente gode penge på søfarten og byggede derfor hver deres smukke hus på den samme skovvej lige i udkanten af byen. Husene var næsten helt ens. Og Anders købte det ene af dem og indrettede det, der nu hedder Kaptajnshuset Bed and Kitchen i Skælskør.

Men først skal vi 10 år tilbage i tiden. Børnene begyndte at flyttet hjemmefra - og pludselig var der alt for meget plads i huset - for en single. Børnene havde ikke længere brug for deres værelser, så der blev tænkt over, hvad fremtiden nu skulle bringe.

Længere henne på min vej, fortæller Anders, var der én der lejede værelser ud til sommergæster. Og der var altid biler parkeret ved hans hus. Han ringede til mig, en dag og spurgte, om jeg havde plads til en gæst - for han havde fuldt hus.

Så Anders gik i gang med at indrette først Annexet til udlejning og senere to dobbeltværelser. Hans bekendte på vejen havde mange gæster fra det nærliggende elværk - Elværket blev renoveret - og de havde derfor mange håndværkere, der behøvede overnatning. Anders fik hurtigt meget at lave. I gennem årene er der kommet flere værelser til - nu tilbyder han 4 dobbeltværelser og annekset.

Anders har tre store passioner i sit liv: Bed and Breakfast, retro-boligindretning samt at anlægge og passe sin smukke gamle have. Så derfor er Anders bed and breakfast-hus indrettet i Retro-stil med Retromøbler. Hvert rum er indrettet med sit farvetema: Det grønne værelse, det røde, det blå og det gule. Annekset hedder Hytten.

Anders er selv et hyggemenneske, der har kontakt og samarbejde med mange af de virksomheder, der holder til i byen. Så han samarbejder med byens vandrehjem, med Hotel Postgården og ikke mindst med det internationale keramiske center Guldagergård - der ligger i byen. Guldagergård tiltrækker mange keramikere fra hele verden. De kommer til byen for at arbejde med deres håndværk og lære om keramiske muligheder. Og nogle bor hos Anders. I det hele taget hersker der en international stemning i hele huset, hvor hovedsproget efterhånden er blevet engelsk.

Der kommer også mange vandre- og cykelturister til Skælskør, og alle gæsterne nyder den dejlige afslappede atmosfære i huset, og som de smukke omgivelser indbyder til.

Haven er en tidssluger for Anders. Han bruger mange timer på pasningen af sin have. Han har gennem årene bygget syv smukke hyggepladser rundt omkring i gårdanlægget og i haven. Alle forskellige og alle indrettede individuelt med havemøbler og beplantning. Og husets gæster nyder selvfølgelig godt af al hans flid og møje.

Alle Anders gæster kan bestille et udsøgt morgenmadspakke måltid. Der tilbydes chilipølse, æg, rugbrød og boller, 2 slags ost med oliven og marmelade, yoghurt og müsli, havregryn, rosiner og mandler, kaffe, the og mælk, friskpresset juice og smør. Ingen skal tage sultne fra Kaptajnshuset.

Anders største passion er hans Bed and Breakfast. De glade mennesker der kommer, glæden ved at tale med folk fra hele verden. Faktisk er passionen så stor, at han drømmer om at kunne leve af at drive Bed and Breakfast engang i fremtiden. Men, som Anders siger, nu må vi se, om jeg kan gøre drømmen til virkelighed.

Kaptajnshuset
Annex og 4 enkelt- og dobbeltværelser. Tilkøbsmulighed for morgenmadspakke og sengetøj. Adgang til fælles køkken. Mulighed for privat bad. Fælles opholdsstue. Stor gammel have med 7 terrasser og hyggekroge. Gratis wifi og tv. 

Anders Sørig
Skovvej 15
4230 Skælskør
Mobil +45 30 42 12 92
anders@kaptajnhuset.dk
www.kaptajnhuset.dk

dsc04649
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg