Birkegårdens haver - Oplevelser for hele familien

Ruds Vedby - Birkegårdens Haver

Birkegårdens haver - Oplevelser for hele familien
I 1970 købte Finn Sørensen Birkegården, der dengang kun var et lille husmandssted med fire grise. Han giftede sig med kunstneren Merry, som ikke havde den store interesse i haver og planter, men som til gengæld havde en veludviklet kreativitet og sans for farver og smukke sammensætninger. Da parrets drøm om en sø og en stor smuk plæne blev realiseret, trak det flere og flere forbipasserende ind, som ville se haven, og op gennem årene er interessen for havens udvikling og fra de besøgende bare vokset og vokset. I dag rummer haven ikke mindre end 9 haver fordelt på 30.000 m2. Og der er lagt stor vægt på dejlige oplevelser for hele familien. Heraf kan nævnes:

Den romantiske dansk-engelske have på 8000 m2 der sommeren igennem pryder sig med et helt imponerende farvespil. Særligt i foråret med 30.000 blomstrende tulipaner. Den japanske have er Danmarks største japansk inspirerede have på 10.000 m2, der er delt op i 5 store og små haveafsnit. Præriehaven der med et væld af stauder er fantastisk helt hen i efteråret, og fyldt med smukke og elegante græsser. Alt så smukt anlagt, at det har gjort præriehaven berømt, og den optræder i flere havebøger. Klosterhaven er for dig som interesserer sig for krydder- og lægeurter. I 16 højbede kommer et væld af spændende dufte og sanseoplevelser dig i møde. Permahaven er en selvforsyninghave. Permakulturen bygger på omsorg for naturen og for menneskene samt fair fordeling af ressourcerne. Haven er designet ud fra disse principper og er en inspiration til de, som deler kærligheden til selvforsyning på den grønne måde.

Glem ikke børnene
Gør dig selv den tjeneste at tage børnene med, de vil elske en dag på birkegården. Der er et hav af aktiviteter at kaste sig ud i, prøv fx stifinderopgaverne, hvor I kommer rundt i hele haven og skal løse opgaver, eller få en ridetur på en af birkegårdens søde heste. Besøg naturlegepladsen, og børnefolden med de mange dyr, der både må kæles og holdes og klappes. Desuden er der bålplads, minigolf, et stort indendørs legeområde med klatrevæg og gokartbane samt Børnegården, hvor man selv kan prøve kræfter med oplevelsen af at bo på landet. Haven er indrettet med masser af steder at nyde sin medbragte madpakke eller blot til at tage et hvil og nyde de fantastiske, spændende og beroligende omgivelser.

Birkegaardens Haver
Tågerupvej 4, Tågerup
4291 Ruds Vedby
Telefon 58 26 00 42
www.birkegaardens-haver.dk

birkegårdenshaver2
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg