Sagnlandet Lejre og verdens største vikingehal

Verdens største vikingehal

Sagnlandet Lejre, Sagnlandet ligger i Lejre Kommune - 13 km vest for Roskilde - åbnede i 1964 under navnet Historisk-arkæologisk Forsøgscenter og var i mange år kendt som Lejre Forsøgscenter. Det er et forsknings- og formidlingscenter og en populær turistattraktion med fortid og arkæologi som hovedtema. Sagnlandet Lejre er stiftet for at skabe ny viden om fortiden ved forsøg. Hendes Majestæt Dronningen påtog sig i 2003 at være protektor i anerkendelse Sagnlandet Lejres mangeårige indsats for eksperimentalarkæologisk forskning, undervisning og folkeoplysning. Samtidig er Sagnlandet Lejre et stemningsfuldt og spændende udflugtsmål for hele familien. Her finder du huse og miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-tallet samt arbejdende værksteder og gamle husdyrracer. Det hele i 43 hektar enestående natur med bakker, skove, søer og enge.

Et besøg på Sagnlandet Lejre er en sanseoplevelse, hvor både øjne, ører, næse, mund, hænder og fødder tilgodeses. Du kan hilse på gederne i klappefolden, se med når vildsvinene skal fodres eller gå på jagt efter fortidens skatte i det arkæologiske vandsold. Gå en tur i de historiske områder, se hvad fortidens mennesker fik til aftensmad, find ud af om uldtøjet kradser, og om de gamle senge er magelige eller hårde som sten. Hvad enten du vælger en vandretur på egen hånd gennem Sagnlandet Lejres permanente rekonstruerede miljøer fra stenalder, jernalder, vikingetid og 1800-årene, overværer en af sæsonprogrammets mange events, deltager i et undervisningstilbud eller investerer i en skræddersyet oplevelsestur for din arbejdsplads - så indgår udfordringer til både hånd og hoved som et centralt element. Tag familien under armen og rejs tilbage til en fjern fortid. Mød stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger. Kværn mel og bag brødkiks, sejl en tur i en stenalderbåd, skyd med bue og pil og udforsk livet for længe siden.

I Sagnlandet er der højt til loftet og luft til at lege. Kast dig ud i de mange aktiviteter for store og små eller fold picnictæppet ud og sæt dig til rette i solen med en medbragt madkurv. Bålet bliver tændt for dig, så du kan varme frokosten over gløderne - og du kan låne både grillriste, popcornpander og snobrødspinde. Dét er Levende Fortid i Sagnlandet Lejre.

Kongehallen - verdens største vikingehal åbnede d. 17. juni 2020
Den 61 meter lange kongesal er blevet genskabt på baggrund af arkæologiske fund fra Gl. Lejre udgravet af Roskilde Museum i 2009. Den store åbning løb af stablen onsdag den 17. juni, da Sagnlandet Lejres protektor, HM dronningen klippede snoren til den gigantiske vikingebygning. Den forbløffende smukke vikingehal kombinerer vikingenes elegante arkitektur og fremragende håndværk med teknologi fra det 21. århundrede og viden om indeklima, arbejdsmiljø og belysning. Derfor er Kongehallens overlegne hallkonstruktion placeret på moderne fundamenter med el-, varme-, vand- og fiberkabler, der muliggør aktiviteter året rundt. Et nyt 4.000 m2 stort geotermisk varmesystem sikrer bæredygtig opvarmning af begge bygninger.

Kongehallen er derfor ikke kun et innovativt kulturhistorisk projekt, der forbinder de dybe rødder i historien på tværs af arkæologi, mytologi, arkitektur og landskab i en integreret oplevelse. Det er også et teknologisk innovationsprojekt, hvor Sagnlandet har sat sig som mål at bryde nye baner og at vise, hvordan man æstetisk bygger en bro mellem forhistorisk arkitektur og moderne, bæredygtig teknologi og produktionsmetoder for at skabe en fleksibel ramme for historisk genoplivning, undervisning og kulturhistoriske begivenheder. Med 658 kvadratmeter under ét tag er der masser af plads til alle, der ønsker at opleve Danmarks største vikingesal.

For at sikre et sikkert miljø for alle gæster skal du booke en billet til Kongehallen under Covid-19. Kortet koster ikke ekstra, det er gratis, når der betales adgang til Sagnlandet Lejre.

Sagnlandet Lejre

Åbningstider 2021:
Check venligst https://sagnlandet.dk/aabningstider-priser/

Åbningstider kan ændre sig på grund af  Covid-19.

Sagnlandet Lejre
Slangealleen 2 • 4320 Lejre
Telefon: +45 46 48 08 78
Mail: kontakt@sagnlandet.dk
www.sagnlandet.dk

kongehal
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg