Art Hvide Sande - kunst i Slusen

Hvide Sande - Art Hvide Sande

Art Hvide Sande
Egentlig fik kunsten for alvor startskuddet i fiskerbyen Hvide Sande på vestkysten i 2006, hvor byen modtog kunstværket Cyklus som folkegave i anledning af dens 75 års jubilæum. Senere samme år indviede regentparret med Dronning Margrethe i spidsen skulpturen Vesterled skabt af billedhuggeren Marianne Hesselbjerg, der ligger som en sadel - et bindeled mellem byen, klitterne og havet. Kunsten udfolder sig nu på sjette år i Hvide Sande.

En selvejende institution Art Hvide Sande står med formanden Anne-Marie Hjelm bag initiativet Kunst I Slusen hvor unge eksperimenterende kunstnere skaber interaktiv kunst og performative happenings, lyd- og fotokunst, videoinstallation, keramik, neonmaleri, tegning og grafisk kunst. Udstillingen befandt sig de første år kun i den gamle sluses manøvregang, men efterhånden breder kunsten sig ud over hele byen. Og det er ikke hvem som helst der åbner dørerne til de mange arrangementer. 

Kunst i afvandingsslusen
Så nu støder man efterhånden på kunsten mange steder i Hvide Sande. Byen, der ligger der hvor man næsten ikke kan skelne mellem, hvor tangen stopper og havet begynder. De mange udstillede værker skal kæmpe om de besøgendes opmærksomhed, for afvandingsslusens manøvregang og naturen omkring Hvide Sande, er en stor attraktion i sig selv. Og slusens manøvregang er virkelig et besøg værd. Normalt er den nemlig ikke åben. Den 120 meter lange og knap fire meter brede manøvregang er et unikt rum, mellem hav og fjord i Hvide Sande, og det åbnes kun de to uger som udstillingen varer. Kunst i slusen har i løbet af årene udviklet sig til en kulturfestival. De to uger byder på såvel kunst, koncerter, teater, friluftsgudstjeneste, alsangsaftener og kunstworkshops. I 2011 bevægede Kunst i slusen sig over vandet ud i byrummet med videoinstallation i en bunker på Troldbjerg og i Lyngvig Fyr, livepainting, udendørs koncerter i slusen og på bramsejlskonnerten Hvide Sande samt kunstauktion og kunstskattejagt. Dette lod sig kun gøre takket været massiv lokal og regional sponsor opbakning.

5.000 besøgende
Kunst i slusen har hvert år gennemsnitligt haft omkring 5.000 besøgende. Kunst i slusen er åbnet alle ugens dage i tidsrummet kl. 11-20 med gratis adgang.

Yderligere oplysninger findes på: www.kunstislusen.dk

16403114_1457923994241225_5855815033326804454_o
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg