Femmøller Strand og Ebeltoft

Femmøller Strand og Ebeltoft

At vi i skrivende stund kan præsenterer mere end 20 private overnatningssteder på Danmarks næsedryppende del af kortet - Djursland - er ikke så mær-keligt. 10 af disse overnatningssteder er beliggende på Syddjursland i det facinerende område omkring Ebeltoft, Kalø Vig og Ebeltoft Vig:

Hos Fru Jensen, Hovedgaden 10a, Femmøller Strand

Sea View, Lillevej 2, Femmøller Strand

Femmøller Strand BB, Sænkningen 3, Femmøller Strand

Sommerhus Lyngsbæk Strand, Lyngsbæk Allé 1, Femmøller Strand

Thorup Gjæstgiveri, Pakhusvej 1, Knebel

Fyrpasserhuset, Sletterhagevej 54, Knebel

Fuglsø Kro Bed and Breakfast, Fuglsøvej 92, Fuglsø

BB Birthes Udsigtshus, Søskrænten 12, Ebeltoft

Vigen Ferielejligheder, Adelgade 5, Ebeltoft

Stutteri Ahl, Ahlvej 8, Ebeltoft

At der er så mange overnatningssteder på dette forholdsvis lille område, er selvfølgelig fordi, der kommer så mange gæster til dette fuldstændigt utroligt smukke sted.

Femmøller StrandI dag kan du specielt nyde synet af de mange små huse i dette område, men også de mange friarealer og naturparken ved Femmøller Strand er et besøg værd. Femmøller Strand er et godt udgangspunkt for at besøge den nye Nationalpark Mols Bjerge, Ree Park, Skandinavisk Dyrepark og Djurs Sommerland. Femmøller Strand er beliggende ved kysten ca. 5 km. fra en af Danmarks smukkeste byer, Ebeltoft.

EbeltoftEbeltoft, grundlagt omkring år 1200 - ligger i en beskyttet vig, der udgjorde en god naturlig havn i gamle dage. Ebeltoft fik sit første købstadsprivilegium allerede i 1302. Handlen i Ebeltoft har altid været afhængig af havnen og derfor anlagdes i 1901 en ny havn - samme år som Ebeltoft blev koblet på
jernbanestrækningen Århus-Grenaa. Ebeltoft forblev 
i 1900-tallets første halvdel en relativt lille købstad med nogen industri, men med sine gode badestrande og det gamle købstadsmiljø blev den først og fremmest en turistby. Her findes blandt andet Fregatten Jylland og Glasmuseet.

Mols Bjerge - Danmarks hjerte
Folketinget udpegede det sydlige Djursland som den anden nationalpark i Danmark, og den officielle indvielse skete den 29. august 2009. Nationalpark Mols Bjerge udgør ca. 18.000 hektar som, udover selve Mols Bjerge, også omfatter store skovområder, overdrev, søer samt kyst- og havområder. Til nationalparken hører også Ebeltoft By og de omkringliggende landsbyer og sommerhusområder. Nationalpark Mols Bjerge giver gode muligheder for at sikre sammenhængende naturområder, som vil styrke plante- og dyrelivet og dermed give gode naturoplevelser for den besøgende.

Flere veje gennem nationalparken
Nationalparken kan opleves til fods, på cykel, til hest eller fra bilen. Det er dog ikke nødvendigt at opleve hele nationalparken på en gang. Måske nydes oplevelsen bedst, hvis den deles op i flere bidder. Molsruten fra Grenaa til Århus er en af de større vandre- og cykelruter, der går gennem en stor del af nationalparken. Langs denne rute kommer man i tæt kontakt med det dyrkede land, søerne, bakkerne og kysten. Flere steder undervejs findes primitive overnatnings-pladser eller du kan overnatte på Bed and Breakfast og i ferielejligheder i området. Der en lang række andre vandre- og cykelruter i nationalparken. Flere vil komme til og sammen danner de et vidtforgrenet net af muligheder for vandreture og gode oplevelser.

Udsigt til Kalø Vig
Den lille by Knebel ligger med udsigt over hele bugten og du kan derfra skimte Århus i horisonten. Området omkring Kalø Slot og Kalø Hovedgård fredet og indgår nu sammen Egens Vig i Nationalpark Mols Bjerge sammen med udsigtspunktet Følle Vig - vest for Kalø Slot. Kongeborgen Kalø Slot blev grundlagt af kong Erik Menved omkring 1313 som én af mindst fire borge i Jylland for at styrke kongemagten efter omfattende bondeopstande. Borgen blev anlagt i Kalø Vig, en ø som som blev forbundet med fastlandet via en dæmning.

Tag til Djursland
Hele dette istidslandsskab, med dets fantastiske høje udsigtspunkter - er fascinerende og spændende at besøge. Du kommer ikke til at kede dig et øjeblik. Hvad enten du søger slotte, museer, byer, skov og strand. Vi ønsker en rigtig god tur.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg