Tag familien med på en jordomrejse, I aldrig glemmer

Verdenskortet i Hobro

Gå en tur gennem den flotte lund ned mod Verdenskortet og læs med på de nye informationsskilte om hele verden.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø nær Hobro er en miniudgave af verden med søer, floder, bjerge og flag. Verdenskortet er bygget af dansk-amerikaneren Søren Poulsen, der levede mellem 1888-1969. Byggeriet stod på i årerne 1944 til hans død i 1969. For bedre at se den rette afstand mellem landene er den nordlige halvkugle markeret to steder, da en rund kugle er vanskelig at flade ud. Ækvator er markeret med røde pæle.

Skaberen af Verdenskortet, Søren Poulsen, blev født i 1888 i Danmark. Efter en tid i Amerika vendte han tilbage til sin hjemegn, hvor han overtog sit barndomshjem ved Klejtrup Sø. Da man en dag skulle afvande de omkringliggende enge, dukkede en sten, der mindede meget om Jylland, frem. Da fik Søren Poulsen idéen til at bygge sin egen lille verden.

Med primitive hjælpemidler blev store sten flyttet ud på isen om vinteren og anbragt der, hvor de skul-le bruges. Når foråret kom, kunne stenene vippes på plads, og langsomt tog verdenskortet sin form.Oplev hele verden i miniudgave med søer, floder, bjerge og flag. Verdenskortet ligger udbredt som et atlas ved bredden af søen med med dejlige grønne arealer.

Undervejs kan du besøge lytteposten og informationspavillionen og høre historien om Søren Poulsens Verdenskort.

Hør om, hvordan det hele startede og om det store arbejde, det har været at udforme hele verden. På Verdenskortet har du mulighed for at hoppe fra Europa til Afrika eller gå fra Sydamerika til Alaska på få minutter.

I parken kan du spise din madbragte mad, eller du kan købe maden i Caféen. Herudover har du også mulighed for at grille din mad selv. Du kan købe en grillpakke med en pølse, et kyllingespyd, spareribs, kartoffelsalat, blandet salat og flutes til hver person. Du skal huske at bestille grillpakken senest to timer før dit besøg.

Børnene kan boltre sig på aktivitetsarealet og kaffen kan drikkes med udsigt ud over hele verden.

Du kan kan udfordre familie og venner på en 18-hullers minigolfbane, eller i sommermånederne kan du nyde en sejltur i Stillehavet. Selvom bølgerne nogen gange går højt, er vandet ikke dybere, end selv de mindste kan være med. Ud over at komme verden rundt, kan I også prøve kræfter med den snørklede labyrint.

Om sommeren kan du ride på pony eller køre en tur i hestevogn. Der er klappedyr - på Verdenskortet finder du en masse søde dyr. Du kan klappe en ged, sige mææhhh til et får, studere de flotte farver på hanens fjerdragt eller få en træktur af et æsel. Husk også at holde øje med de små dyrebørn, der hvert år kommer til verden.

Ungerne kan lege på den store hoppeborg eller låne en grydeklar kasse med rekvisitter til gamle spil og lege; Vikingespil, stylter, gå-til-Island-efter-sild, støvlekast, trække stok, kaste hestesko, stikke-Palles-øje-ud, mikado, petanque og kroket - I får sagtens tiden til at gå.

Verdenskortet modtager gerne middags- og kaffe-selskaber, hvor du kan sidde ved den overdækkede spiseplads med stor udendørs grill - grillretter kan købes, større køb skal forudbestilles. Ved selskaber er forudbestilling nødvendig.

Fakta om Verdenskortet:
Verdenskortet er bygget af dansk-amerikaneren Søren Poulsen i årerne 1944-69.

• Kortet måler 45x90 m.
• 1 breddegrad på 111 km svarer til 27 cm på kortet.
• For bedre at se den rette afstand mellem landene    er den nordlige halvkugle markeret 2 steder, da en rund kugle er vanskelig at flade ud.
• Ækvator er markeret med røde pæle.

 Hunde skal føres i snor, da der er klappedyr i området. Medbragt mad må nydes i parken ved bænkebordene og i teltet.

Udendørs gasgrill findes i parken i flere størrelser. Gasgrillene kan lånes gratis, men skal rengøres efter brug.

Verdenskortet
Ved Lisbeth Cassøe
Søren Poulsens Vej 5
9500 Hobro
Telefon: 98 54 61 32
www.verdenskortet.dk
info@verdenskortet.dk

Åbningstider:
18. april-5. juli: Åbent hver dag mellem kl. 10-17
6. juli-11. august: Åbent hver dag mellem kl. 10-18
12. aug.-22.sept.: Åbent hver dag mellem kl. 10-17
September måned dog lukket mandag og tirsdag

verdenskortet3
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg