Europæisk Middelalder Festival i Horsens

Horsens - Middelalder Festival

Europæisk Middelalder Festival i Horsens
Tag familien med til en sjov og anderledes oplevelse. Træd ud af den moderne tidsalder og direkte tilbage i den levende middelalder, når Horsens inviterer til Europæisk Middelalder Festival.

Den sidste weekend i august - summer det af liv når både håndværkere, musikere, gøglere og handelsfolk drager til for at deltage i markedet med hundredvis af fristende boder, musik, teater og ridderturneringer.

Festivalens historie
Europæisk Middelalder Festival var fra første år i 1995 en kæmpe succes med flere tusinde besøgende. Mange besøgende kom blandt andet fra byens foreninger, børnehaver, skoler og fritidshjem.

Festivalen blev hurtigt en årlig begivenhed i midtbyen. Man startede i det små med en festival på byens gågade, Søndergade, men i løbet af de næste år voksede festivalen også til Klosterkirken, Torvet og Rådhustorvet. Senere kom også Rådhusparken med.

Europæisk Middelalder Festival blev i løbet af de første 18 år kendt for at omdanne Horsens midtby til et stort middelaldermarked med masser af handlende, håndværkere, musikere, riddere, gøglere og andet godtfolk.

Festivalen var blevet en veletableret kulturbegivenhed, der udviklede sig til et af Europas største middelaldermarkeder, og det nød stor anerkendelse både nationalt og internationalt.

I 2013 blev festivalen for første gang afholdt ved Fængslet - det forhenværende statsfængsel. Horsens byråd blev enige om at flytte festivalen dertil for at give festivalen mulighed for at udvikle sig.

Festivalen fik hermed også en unik mulighed for at skabe en illusion om en borg, som kunne blive midtpunkt for middelaldermarkedet.

Derudover fik middelalderfestivalen noget som bodholderne havde efterspurgt i lang tid, og som det gamle festivalområde i midtbyen havde svært ved at skaffe: store græsarealer til telte og boder.

Festivalen har udviklet sig til en international middelalderfestival med bodholdere og kunstnere fra hele Europa og ca. 60.000 gæster fra ind- og udland. 

En fest for hele byen
Middelalderfestivalen skal også være en fest for byens borgere og for de gæster, der kommer udefra.

Derfor kan festivalen hvert år præsentere musikgrupper, gøgler- og teatergrupper, ridderturneringer og kampshows og et middelaldermarked med ca. 120 bodholdere, håndværkere og feltlejre.

Festivalen har deltagere fra en lang række lande og har gennem årene haft besøg af grupper fra Tyskland, Tjekkiet, Polen, Hviderusland, Ungarn, Sverige, Italien, Belgien, Finland, Ukraine og England.

Målet med hele festivalen er at lave en historisk festival og kulturbegivenhed, som kan præsentere et højt niveau af musik, teateroptrin og gøgl, håndværk, historisk formidling, ridderkampe og -turneringer, handel og mad. Festivalen skal være en begivenhed, der samler hele Horsens og omegn på tværs af kommunale institutioner, erhvervsliv, frivillige foreninger og borgere. Festivalen skal skabe samarbejde på tværs af sektorer og etablere nye kontakter i både det offentlige og private erhvervsliv.

Horsens
Horsens og omegn er fyldt med spændende aktiviteter og events for både store og små, så der er rig mulighed for gode oplevelser, mens du alligevel er i området.

I byen kan du udforske spændende historiske museer, lade dig inspirere og imponere af byens kunst på både museer, gallerier og i byrummet, gå på opdagelse og være aktiv i naturen eller læne dig tilbage og nyde liveunderholdning i form af koncerter, festivaler og andre events.

Er du vild med at shoppe, så er det godt, at du er kommet til Horsens. I hjertet af byen byder Danmarks bredeste gågade dig velkommen til en shoppingoplevelse af de helt store. Alene i Horsens centrum er der over 150 butikker, du kan shoppe løs i, så der er rig mulighed for at få din shoppelyst stillet.

Der er også sikkerhed for at få en hyggelig aften i byen, når du besøger Horsens. En tur i Horsens natteliv kan være den perfekte afslutning på en god dag fuld af shopping, lækker mad og spændende oplevelser.

Nyd et par lækre drinks med din udkårne på en romantisk date, udforsk tidens toner med en god koncert eller mal byen rød med vennerne - valget er dit og Horsens har rammerne til at give dig en god oplevelse.

Læs mere om Europæisk Middelalder Festival på: 
www.middelalderfestival.dk

 

europaeiskmiddelalder3
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg