Bridgewalking - udsigt til noget særligt
På konstruktionen af Den Gamle Lillebæltsbro kan du nu gå Bridgewalking på broen. Du og din familie bydes velkommen i højderne til Middelfarts store nye attraktion ved Lillebælt. Du skal helt til Sydney eller Auckland for at prøve noget lignende! Så du kan tage til Sydney. Eller til Lillebælt.
Begge steder kan du gå oven på en bro. Opleve højden. Suget i maven. Den spektakulære og uhindrede udsigt. Nyde vandet. Skibene. Udsigten mod land. Vinden. Vejret. Den svage rysten i broen når toget gungrer over broen. Bridgewalking Lillebælt er en ny, unik attraktion i Europa. Få en helt enestående oplevelse, som ikke tidligere har været mulig i Europa. Eller som H.K.H. Kronprinsesse Mary sagde, da hun indviede Bridgewalking: WAUW!
Få gode tilbud på overnatning og Bridgewalking i Middelfart eller Fredericia ved at logge dig in på: www.visitmiddelfart.dk/bridgewalking-brovandring-i-middelfart
Turen starter ved Velkomstcentret, Galsklintvej 4. Her bliver du modtaget af kyndige guider, som forbereder dig på den fantastiske tur, du skal ud på. Sammen går I fra Velkomstcentret til Den Gamle Lillebæltsbro, hvor du bliver koblet til et sikkerhedssystem - og så går det opad! Op til 60 meters højde og ud på turen over broen. Undervejs fortæller guiden om broens arkitektur, historien, byggeriet og naturen omkring Lillebælt.
Praktisk information
Billeder
Der må ikke medbringes kamera eller andre løse genstande på broen. Guiderne tager billeder, som efterfølgende bliver uploadet på deres Website, hvor du kan gå ind og hente dem.
Billetter
Billetter kan bestilles via www.bridgewalking.dk
Fakta om Bridgewalking
Turen tager 2 timer incl. sikkerhedsinstruktion og omklædning. Turen foregår oppe på Lillebæltsbroen, 60 meter over Lillebælts overflade
- I bliver sendt op i hold på maksimalt 20 personer ad gangen.
Sikkerhed
Du skal være minimum 140 cm høj, og gæster til Bridgewalking vil ud over en grundig sikkerhedsinstruktion bl.a. blive udstyret med sikkerhedsliner. Af sikkerhedsmæssige årsager må man ikke medbringe løse genstande. Du får udleveret en heldragt til turen, som i øvrigt må tages med hjem. Bemærk at Bridgewalking ikke er egnet for kørestolsbrugere og bevægelseshæmmede. Med—-
bring praktisk fodtøj.
Den smukke gamle by
Når du har været på brovandring, er det en god ide at gå en tur gennem selve byen Middelfart. Det er en smuk gammel by med et levende handelsliv og gode restauranter.
Fra Gammel Havn op mod kirken og byens marsvinbrønd findes den gamle bydel i Middelfart. Et smukt område med gamle huse og brosten der sætter et særligt præg på den gamle købstad. Havnen løber parallelt med gågaden, og De Hængende Haver ligger ud til bæltet.
I den gamle bydel findes også Middelfart Museums Henner Friisers Hus bygget i 1575. Det blev restaureret i 2014. I museet er der skiftende udstillinger. I sommermånederne er der byvandring i den gamle bydel i Middelfart, hvor du kan få fortalt levende om byen og den historie.
Middelfart blev navngivet i 1231. Tidligere var byens navn Melfar. Melfar betyder, farvandet man rejser mellem eller den mellemste overfart. Helt fra gammel tid har Middelfart været hjemsted for overfart til og fra Jylland.
Marsvinebyen
Lillebælt har i dag en stor marsvinbestand. Fra 1500-tallet blev der drevet professionel marsvinfangst i Middelfart. Det finder ikke længere sted, da Marsvinene blev fredet i 1967.
Marsvinjagten var en stor del af levebrødet for indbyggerne i Middelfart. Spækket fra marsvinene blev bl.a. solgt som lampeolie. Marsvinfangsten foregik således, at jægerne plaskede i vandet med grene, og på den måde fik jaget marsvinene ind i Gamborg Fjord, hvor de blev fanget.
Oplev historien om dyrene og marsvinjagten på Marsvindagen i Middelfart. De små hvaler kan opleves i Lillebælt på Hvalsafari ombord på galeasen Aventura eller turbåden Mira3, som begge sejler ud fra Middelfart Gl. Havn.
Gps: 55.511848, 9.700825
Kathrinelyst Overnatning - værtshistorie
Nyborg - Åløkkegården BB - værtshistorie
Havørred på Fyn - den elegante havørred
Skov, bakker, sol og strand - værtshistorie
De berømte fynske malere
Musikfestivaler på Fyn
Nyborg - Naboløs BB - værtshistorie
Langeland - Fuglsang Ferie BB - værtshistorie
Nyborg - Sprogø
Fyens Hoved - Røgeri Hindsholm
Middelfart - Bridgewalking
Nyborg - Danmarks Riges Hjerte
Drejø - Øen midt i verden
Faaborg - Og det Sydfynske Øhav
Nordfyn - Oplevelser for hele familien
Langeland - Souvenariet
Fyn - Man spiser da Bo´hve´grø´?
Svendborg - Skibet Martha
Fyn - Hvor natten er din egen