Den dejligste gård på Fyn - Åløkkegården BB - værtshistorie

Nyborg - Åløkkegården BB - værtshistorie

Den dejligste gård på Fyn
Omtrent 8 kilometer vest for Nyborg finder man den gamle Åløkkegård, der danner rammerne for Bed and Breakfast - Åløkke. Her byder værtinden Lone Frost velkommen til ferier og ophold i hyggelige og landlige omgivelser, der hurtigt minder én om, hvorfor Fyn kaldes Danmarks have. De små snoede veje leder dig gennem landskabet, og på et tidspunkt på højre hånd bliver du mødt af en smuk hvid firelænget gård. Aaløkkegaarden ligger som et lille smørhul klemt ind mellem nysåede græsenge, duvende kornmarker eller fed pløjet jord - alt efter hvornår på året man besøger gården.

På Åløkkegaardens Bed and Breakfast bydes der altid velkommen
Fra du kører op ad alléen med de flotte gamle kastanie- og lindetræer, til du bliver budt velkommen på gårdspladsens toppede brosten, og finder dig til rette i et af de nyrestaurerede værelser, så kan du nyde en landlig ferie i hyggelige og rustikke omgivelser. Som et af de få steder, bydes både mennesker og deres kæledyr indenfor. Der er både plads til hunde og mulighed for opstaldning af heste. Den gamle gård blev opført i dens nuværende form 1859 af en driftig landmandsfamilie, der dengang havde adskillige agre jord. Således gik gården i arv fra generation til generation, der satte hver deres præg på stedet. Og som tiden gik, ændrede Åøkkegaarden udseende. Den blev lidt træt og meget slidt at se på.

Åløkkegaarden trængte mildest talt til en kærlig hånd, da jeg overtog den i 2003. Gården havde været en del af et moderne landbrug, 
siger Lone Frost diplomatisk, men så var der ikke andet for, end at gå i gang med at finde gårdens sjæl frem igen. Og det er vist lykkedes ret godt. Det er sjældent at jeg har gæster, som ikke giver udtryk for deres begejstring for stedet og den ro der findes her. Det gør mig stolt!

Fynske ferieoplevelser
I 2005 kunne Lone Frost efter længere tids restaurering åbne dørene til en genoplivet Åløkkegaard med 5 moderne værelser og én flot nyistandsat ferielejlighed til de besøgende. Fyn er en bred vifte af oplevelser, og her fra Bed and Breakfast - Åløkke har mine gæster rig mulighed for at besøge de mange flotte slotte såsom Egeskov og Nyborg slot, eller at tage en tur ind til Odense og besøge H.C. Andersen-museet, Brandts Klædefabrikker, der i dag er museum for moderne kunst eller Danmarks Jernbanemuseum, siger Lone.

Og hvis man vil bruge en sommerdag ved stranden, ligger både Nyborg strand og Nordenhuse indenfor en radius af 4-6 kilometer, fortæller Lone Frost. Fyn byder på mange andre spændende kultur- og naturoplevelser, og skulle man fare vild i mylderet af tilbud, er der hjælp at hente. Vi vil gøre alt vi kan for at gøre jeres ferie i det fynske så oplevelsesrig som mulig, slutter Lone Frost.

Bed and Breakfast - Aaløkke
Lone Frost
Aaløkkegården
Aaløkkevej 60
5800 Nyborg
Mobil +45 40 74 73 43
lone@frostreklame.dk
www.bedandbreakfast-aaloekke.dk

0j1a1981-2
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg