Havørred på Fyn - Elsker du kampen med den elegante havørred?

Havørred på Fyn - den elegante havørred

Elsker du kampen med den elegante havørred? Så skal du kigge forbi Fyn, hvor den smukke trofæfisk stortrives. Her er der altid gode fiskepladser indenfor kort afstand - uanset hvor vinden kommer fra. Fyn er en af verdens bedste havørreddestinationer. De fynske kommuner har investeret megen tid og mange penge i restaurering af vandløb, så havørrederne har bedre mulighed for selv at formere sig. Derudover er der frivillige, som bruger tusindvis af timer på at sørge for, at havørreden har de bedste forhold. Desuden er der mange hyggelige lokalområder med gode overnatningsmuligheder og små butikker. Med en kyststrækning på 1200 km står du aldrig skulder ved skulder med andre lystfiskere. Du har desuden mulighed for at fange fisk, uanset hvornår på året du besøger Fyn og Øerne.

Der er rigtige lystfiskere, der fortæller, at de kommer tilbage gang på gang - fiskere fra Belgien, Holland og Tyskland, der er kommet her 25-30 år i træk. De bruger ganske enkelt alle deres ferier på at tage til Fyn for at fiske. Desuden kommer der mange gæster fra Sverige og Norge. Deres lokale sæson starter nemlig lidt senere end i Danmark, så der er et par måneder, hvor de kommer til Fyn for at få stillet deres fiskesult og de værste abstinenser. Der er gode muligheder for opsøgende fiskeri, hvor du skal lede lidt mere efter fiskene end du skal med fladfisk og torsk. Når du fisker efter havørred, skal du hele tiden kaste dit blink ud. Havørreden er en fighter - og så er den flot. Det er ikke en overdrivelse at kalde den en perle i dansk lystfiskeri. Mange gæster kommer hvert år til Fyn udelukkende for at forsøge at fange denne trofæfisk. Den kæmper godt - og du kan mærke, at du har noget på krogen. Den har elegance og er ret unik i dens måde at kæmpe på.

Der er gode fiskepladser overalt på Fyn og Øerne - så prøv at starte med at orientere dig på Havørred Fyns website seatrout.dk. Her kan du læse lidt om de forskellige områder og finde anbefalinger på vindretning, fredningsområder og årstiderne. Der findes også en bog ved navn ”117 fine fynske fiske- pladser”, som giver dig detaljerede beskrivelser af fiskepladserne og forholdene der. Den går under navnet Havørredbiblen - og den bliver revet væk i boghandlen.

Du behøver ikke at køre meget mere end en time, så har du fundet den perfekte fiskeplads. Uanset hvilke vejrmæssige forhold der er, kan du altid finde et godt spot. Det er det bedste ved havørredfiskeriet: at Fyn er en ø. Der findes mange skønne fiskepladser på Fyn.

Storebælt er rig på fisk, og der er mange muligheder for at gøre en god fangst. Sammen med Havørred Fyn præsenterer vi Nordeuropas måske suverænt bedste fiskevande efter havørreder: Kysterne på Fyn og øerne byder ganske enkelt på unikt fiskeri efter havørreder. Du finder her det, du har brug for til din fisketur – lige fra oversigter over fiskepladser til guider, du kan booke for at fuldende din fisketur.

Havørred fiskepladser på Storebæltskysten strækker sig fra Svendborg i syd og videre nordpå forbi Nyborg, og de kaster mange gode fisk af sig. Disse fisk stammer fra de talrige fine, små ørredvandløb, som udmunder på kysterne. Efter omfattende vandløbsrestaureringer huser disse vandløb i dag så robuste ørredbestande, at der ikke udsættes fisk. Så på Storebæltskysten er der som oftest tale om vildfisk. En af fiskepladserne nær Nyborg er Knudshoved – Fyrvej og Slipshavnsvej, som er kendt for deres natfiskeri om sommeren. På Hindsholm Halvøen er der mange fiskepladser og mulighed for at skifte plads i forhold til vindretningen, hvilket er en virkelig stor fordel, når du fisker med flue.

Det bedste ved Lystfiskeri i Det Sydfynske Øhav er variationen. De mange rev, de åbne stenede kyster, renderne i havbunden, hvor havørrederne trækker ind og ud med tidevandets strøm. Men toppen af fiskeri i Øhavet er øerne.

Her kan man ofte gå for sig selv i dagevis og i bedste fald kun møde en af de lokale, som gerne fortæller om pladserne og hvor fiskene kan fanges. Uanset vindretning og vindstyrke kan man indenfor gåafstand finde en kyst, hvor det er muligt at fiske. Og øer er der nok af. Drejø, Skarø, Avernakø, Bjørnø, Birkholm bare for at nævne nogle af de mindre som kan nås med færge, og som er perfekte til en dagstur. Er du til større øer kan Langeland, Ærø og Tåsinge anbefales. Tåsinge er også magisk, fordi den er unik, hyggelig, og du får det bedste af udkantsdanmark. Der er særligt fint nede ved Valdemars Slot. Der findes et hemmeligt sted, der hedder Ormerenden, hvor der er fint fiskeri i foråret og efteråret.

Langs med Lillebælt og de tilstødende fjorde, vige og bugte finder du et særdeles varieret kystfiskeri. Lillebælt bugter sig og veksler mellem dybt strømrigt vand og lavvandede næringsrige kyster. Det gør Lillebælt til en interessant fiskedestination for lystfiskere, hvor der mulighed for at fiske året rundt. Her kan du altid finde et fiskespot i læ af vinden. Lillebælt har en stor variation af fiskearter såsom fladfisk, hornfisk, makrel, torsk og havørred. Er du til trollingfiskeri, kystfiskeri eller havfiskeri fra båd, så har Lillebælt mulighederne.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg