Nordfyn - Oplevelser for hele familien

Nordfyn - Oplevelser for hele familien

Nordfyn - oplevelser for hele familien
Velkommen til toppen af Fyn. På Nordfyn finder du fantastisk natur, lækre strande og et væld af hyggelige byer. Nordfyn har Fyns længste kystlinje på 154 km og her har du blandt andet mulighed for at fiske ved Danmarks bedste fiskepladser. Du kan sejle med M/S Castor eller gå ud til Æbelø, se det nye naturområde ved Gyldensteen Strand, tage på hestevognstur på Enebærodde, besøge Harridslevgaard eller tage til Nordfyns Rosenfestival. Du kan også bare tage til Nordfyn for at nyde stemningen ved marker, byer og slotte.

Æbelø
Æbelø har en enestående natur med dejlige strande, idylliske skove og smukke sletter. Øen blev fredet i 1998, og derfor får naturen lov til at passe sig selv. Når du går tur på øen, finder du naturstier, hvor du må gå. Øen er helt øde, derfor er det vigtigt, at du selv medbringer vand, madpakker og affaldsposer.

For at komme ud til øen kan du enten tage turen med båden M/S Castor, eller gå selv. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at gå selv. Hvis du vil undgå højvande, hvor vandet er højest, skal du ikke tage turen gennem vandet to timer inden højvande og to timer efter højvande. Når vandet er højest, går det cirka til hoften på en voksen person. Når vandet er lavest, går det cirka til anklerne. Vær opmærksom på tidevandet og vindretningen. Det er en meget dårlig idé at gå til og fra Æbelø om aftenen eller om natten, da det er svært at orientere sig, og der er ikke lavvande alle steder. Hvis du går turen gennem vandet, kan vælge at iføre dig gamle, udtjente kondisko, waders, badesandaler eller crocs. Gummistøvler er ikke nogen god idé, medmindre vandet er meget lavt.

Gyldensteen Strand
Gyldensteen Strand er med sine 616 hektar Fyns største naturgenopretning.  Gyldensteen Strand var tidligere inddæmmet, og området var fyldt med marker og landbrugsjord. Nu er digerne væk og vandet tilbage - hvilket har genskabt naturområdet som en lavvandet kystlagune, ferskvandssø og en rørskov.

Ved Gyldensteen Strand er der gode vandrestier med fantastiske udsigter. Der er opsat to fugletårne, du kan benytte til en endnu bedre udsigt over området. Der er mulighed for at medbringe madpakker eller picnickurve, som kan nydes ved de mange opsatte borde og bænke.

Ønsker du en privat, guidet tur ved Gyldensteen Strand med information om det smukke område, kan du kontakte Visit Nordfyn på telefon +45 64 81 20 44.
Hestevognstur på Enebærodde

Hestevognstur
På Nordfyn kan du også tage på hestevognstur på Enebærodde. På Enebærodde kommer du forbi løv- og granskove plantet i 1800-tallet, og du ser Fyns største hede med den kønne lyng og de enebærbuske, der har givet odden dens navn. På turen vil du blive guidet af Bjarne Kim Pedersen, som vil fortælle alle de spændende historier om odden, dens natur og de mennesker, der har boet der. Undervejs serveres sandwiches og en øl eller vand.

Det er ikke tilladt at køre bil på Enebærodde, så hvis du ikke tager hestevognsturen, må du gå eller cykle for at se odden. Du kan tage på turen enten om eftermiddagen eller om aftenen. Turene kan bookes online på Visit Nordfyns hjemmeside eller på telefon +45 64 81 20 44.

Harridslevgaard
Harridslevgaard Slot ved Bogense byder - som den eneste herregård på Nordfyn - velkommen til et kig ind bag murene. På slottet kan du opleve smukke sale med fine, antikke møbler og mange finurlige detaljer.
Harridslevgaard Slot har ikke altid heddet sådan - tidligere blev det kaldt Harridslevgaard Røverslottet og skulle i Middelalderen have været tilholdssted for sørøvere.

I Middelalderen gik vandet helt op til Harridslevgaard, så man havde et fint udsyn over havet. På de udvendigt anbragte jernkroge på slotstårnet kunne sørøverne hænge lygter op for at narre besætningen på skibene til at tro, at det var et fyrtårn, hvorefter sørøverne hurtigt kunne stige ombord, og røve hvad røves kunne. Til sidst var der dog så mange klager over sørøverenes togter, at kongen ved list fik dem henrettet. Slottet holder åbent i sommerperioden samt i efterårsferien. Efter aftale er slottet åbent hele året for rundvisning af større grupper.

Nordfyns Rosenfestival
Nordfyns Rosenfestival finder sted i Bogense hvert år i den første weekend i august, hvor Bogense by blomstrer op med store blomsterdekorationer i årets tema.

På festivalen kan du nyde synet og duften af mere end 100.000 roser. Der er musik og marked med masser af kunsthåndværksboder i gaderne, fødevaremarked på torvet samt eksklusive rundvisninger i rosenmarkerne. Nordfyns Rosenfestival finder sted lørdag primo august.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg