Øen midt i verden - Drejø

Drejø - Øen midt i verden

Øen midt i verden
Drejø er en meget smuk ø med høje, stejle, lerskrænter og flade strandenge. Øen ligger med lige stor afstand til Ærø, Fyn og Tåsinge, så deraf stammer det gamle udtryk: Øen midt i verden. Og sikken en verden. Stier fører rundt dig på øen - primært langs kysten, og på turen vil du kunne se et varieret dyre- og fugleliv. Vær opmærksom på at naturområdet ved Mejlhoved Odde kun tillader begrænset adgang i perioder fra 1. marts - 15. Juli da området er sårbart. Øen er kendt for sine hvide dådyr. Hvert år afholdes der ølejr på Drejø. På lejren kan du beskæftige dig med forskellige temaer. Udover disse ølejre kommer mange unge mennesker til øen i sommeren for at holde ferie på den primitive teltplads. Drejø har den sidste uge i juli - Drejøfestdage med loppemarked, kirkekoncert, fest i forsamlingshuset, sejlergudstjeneste på Gammel Havn med efterfølgende grill.

Branden
Drejø By var et af Danmarks bedst bevarede landsbymiljøer. I den varme og tørre sommer i 1942 udbrød der en brand på Skt. Hans aften, der fik katastrofale følger for den tæt bebyggede by. De fleste mænd var på vandet og da det var en solrig sommeraften - så de ikke flammerne. Da de lagde til land, var det allerede for sent. Nogle få bygninger overlevede branden, men hovedparten af landsbyen brændte ned til grunden. En anden årsag til katastrofens omfang var, at brandbilerne først skulle sejles over til øen fra Svendborg By.

På øen findes i dag købmand, kirke, bibliotek, lokalarkiv og kro med udlejning af værelser. Der findes også et lille galleri og flere kunsthåndværkere. En af de ældste gårde på øen blev bygget før 1535 - og overlevede branden i 1942 - Gl. Elmegaard - en firlænget gård, er også øens hjemstavnsmuseum. Med en unik samling af indbo, husgeråd, markredskaber og tekstiler fortæller gården Drejøs historie gennem 250 år. Gæsterne guides gennem stuer og stalde, hvor der fortælles om Konger og bønder, fester og traditioner, romantik og spøgelser. Her står også en enestående model over Drejø By som den så ud før branden. I Gl. Elmegårds hyggelige have serveres kaffe og mange slags hjemmebag. Frokost kan bestilles, men du er også velkommen til at spise din medbragte mad, blot du køber drikkevarer i den lille café. Gården har en lille kunstbutik med også egne designs.

Ved lystbådehavnen er der en primitiv lejrplads, en havn med plads til ca. 35 både, samt et info-center. Mod nord har Drejø en gammel naturhavn med plads til ca. 15 både - begge havne har gode bade- og toiletforhold. Cykler kan lejes ved Købmanden, på Gl. Elmegaard og ved Rasmussens på +45 62 21 02 33 - de bor lige ved færgehavnen. Der er færgeforbindelse fra Svendborg og Skarø. Overfartstiden er 1 time og 15 min. Der er min. 4 færgeafgange dagligt og pladsbestilling er nødvendig for biler og selskaber på over 10 personer.

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg