Købstaden Faaborg og Det sydfynske Øhav - Hop i fjorden, nyd naturen, kulturen og en aktiv ferie

Faaborg - Og det Sydfynske Øhav

Købstaden Faaborg og Det sydfynske Øhav - Hop i fjorden, nyd naturen, kulturen og en aktiv ferie
Bynavnet Foburgh, som, man mener, betyder Rævens Borg, nævnes første gang i 1229, hvor Kong Valdemar Sejr forærede sin portugisiske svigerdatter, Prinsesse Eleonora, Faaborg som morgengave. Den gamle købstad Faaborg har bibeholdt sine små hyggelige stræder og gader som en flot kulisse til noget af Danmarks smukkeste natur med øerne Bjørnø, Lyø, Avernakø og Ærø samt områdets mange muligheder for en aktiv ferie.

Hop i Fjorden
Faaborg Havnebad kun få hundrede meter fra byens centrum giver dig mulighed for at springe direkte i Faaborg Fjord. Der er bassin for børn, sauna og toiletter. I samme område finder du Faaborg Kajakhavn, hvorfra du kan padle med din kajak.

Klokketårn, byport og vægterne
Klokketårnet, der er byens vartegn, er et levn fra Skt. Nikolaj Kirke, der blev revet ned midt i 1500-tallet. Tårnets ældste dele er fra slutningen af århundredet før. Udsigten fra tårnet over byens røde tage, naturområdet Svanninge Bakker samt Det sydfynske Øhav er fabelagtig. Fra Klokketårnet høres tonerne fra Fyns største klokkespil hver dag kl. 8, 12, 16 og 20. Byens vægtere går sommeren igennem med start fra Klokketårnet kl. 21 fra sidste mandag i juni til tredje søndag i august. Byporten Vesterport er fra omkring år 1400 og er den eneste bevarede af formentlig tre byporte i Faaborg. Der findes kun én tilsvarende middelalderlig byport i hele Danmark.

Svanninge Bakker og Bjerge
Et af de mest spændende naturområder på Fyn, Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, ligger kun tre km. nord for Faaborg og er ideel til vandreferie via den afmærkede vandresti Øhavsstien. Området er på grund af den spektakulære opståen i forbindelse med istiden en del af det nationale geologiske interesseområde.

Øhavsstien
Øhavsstien er et 220 km. langt afmærket stisystem, der strækker sig langs de sydfynske kyster samt på Langeland og Ærø. Man kan på turistbureauet i Faaborg få gratis vandrekort af hele stien, udvalgte dele af stien (kort 1-7) eller printe dem fra www.visitfaaborg.dk. Bogen: Øhavsstien - En vandrertur rundt om det Sydfynske Øhav kan købes på Faaborg Turistbureau.

Cykelruter
Fyn er et godt sted at cykle. Til formålet er der udarbejdet et regionalt cykelkort med tilhørende bog over de officielle fynske cykelruter, der er afmærkede med blå skilte og numre og giver et godt overblik over ruterne. Derudover findes der lokale cykelkort over de smukkeste ture i området. Alle kort kan købes på Faaborg Turistbureau.

Egeskov - og andre seværdigheder
Slottet Egeskov, der er fra 1554, er en af Fyns største og nok den mest berømte turistattraktion. Med sine veteranbil- og veteranflymuseer, prisvindende parkanlæg og legepladser for store og små er Egeskov det helt ideelle tilbud som en samlet pakke for hele familien - uanset hvad man interesserer sig for.

Se også www.visitfaaborg.dk for områdets mange andre muligheder inden for kultur, naturoplevelser, aktiv ferie og ikke mindst god mad.

Velkommen til Faaborg og Det sydfynske Øhav!

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg