Givskud Zoo - en helt anderledes zoologisk have...

Givskud Zoo

En helt anderledes zoologisk have...

Givskud Zoo startede i 1969 som Løveparken og havde i de første år kun løver. Siden da er dyrebestanden blevet udvidet med mange nye arter, og i dag huser parken ca. 50 forskellige dyrearter.

Løveparken, som det hed dengang, blev grundlagt i 1969 af Jacob Hansen. Jacob Hansen ejede en mindre zoologisk have i Vejle. Han havde ude i Europa hentet inspiration til den første danske safaripark med fritgående løver. Trods mange startproblemer og skeptiske myndigheder åbnede Løveparken i Givskud den 12. august 1969, og allerede fra den første sæson blev parken en stor succes.

Idéen med at lade gæsterne opleve fritgående dyr i store anlæg viste sig at være særdeles levedygtig. I årene efter åbningen blev Løveparken udvidet til også at præsentere en række andre dyrearter. Idéen var dengang et friskt alternativ til de mere traditionelle zoologiske haver i byerne. Givskud Zoo er i dag i sin moderne form med store anlæg en af de bedste muligheder for at præsentere større dyr på en værdig måde. Givskud Zoo er én af blot otte statsanerkendte zoologiske haver i Danmark.

2019 var Givskud Zoos 50 jubilæumssæson og det fejredes med mange nyheder. Heraf kan nævnes Europas største anlæg med brillebjørne og det ni meter høje klatrestativ, Skywalk.

Hvis du har lyst til at besøge Givskud Zoo, kan du få tre vidt forskellige oplevelser på en og samme billet. Det er billigst at købe billetten online. Zoo til fods, safaripark i egen bil og den imponerende dinosaurpark. Et besøg i Givskud Zoo er meget mere end et klassisk Zoo-besøg, som du kender det fra andre danske zoos. Du får også en fantastisk safarioplevelse. Ved indgangen får du udleveret en gratis parkguide med kort over parken. Her er safariruten indtegnet.

Vælger du at gå til fods rundt ad det cirka seks kilometer lange stisystem, vil du opleve masser af dyr. Elefanter, kameler, ulve, gorillaer og mange flere.

Er du i bil, kan du følge safariruten gennem Syd- og Nordamerika, de afrikanske savanner og ind på løvernes territorium. Din safari begynder lige så snart, du er kommet ind i parken og bliver ledt ned til den første parkeringsplads P1. Her kan du stille bilen og gå rundt for at se dyrene. Fra P1 kan du køre gennem flere safariområder og opleve dyr fra Sydamerika, Nordamerika og Afrika.

Mød alpakaer, bisoner, antiloper, zebraer, giraffer og mange flere. Og lige et tip til turen: Tag dig god tid, så får du nemlig mange flere sjove oplevelser.

Undervejs på bilsafarien kommer du til endnu en parkeringsplads, P2. Her kan du sætte bilen og tage på en klassisk Zoo-gåtur blandt de afrikanske dyr i området. Du kan blandt andet opleve det store gorillaanlæg.

Fortsæt turen med endnu en afrikansk savanne med næsehorn og gnuer, inden du kommer til dét, der for mange er højdepunktet under et besøg - Løveanlægget. Når bilens ruder er lukket, bliver du sluset gennem de dobbelte porte ind til løveflokken.

Og hvis du ikke fik set nok første gang, kan du køre safarituren flere gange.

Har du ikke egen bil med, eller foretrækker du en guidet tur rundt i parken, kan du købe billet og tage med Safaribussen. Den følger samme rute som bilsafarien. Safaribussen kører ca. hver halve time.

Oplev de store dinosaurer, der ser meget virkeligheds-tro ud i de flotte skovomgivelser i dinosaurparken, i et stort udendørs skovområde. Gå gennem tidsaldrene og mød blandt andet den kæmpestore Argentinosaurus og den livsfarlige Tyrannosaurus rex. Dinosaur-parken viser den største dinosaurudstilling nogensinde i Danmark. Du kan se mere end 50 dinosaurer fordelt på  26 forskellige arter i  naturlig størrelse - fra den allerstørste planteæder på omkring 80 tons til den dødsensfarlige kødæder.

Du kan tage på en spændende tidsrejse mange millioner år tilbage i tiden til en tid, hvor der slet ikke fandtes mennesker på jorden. Til en tid hvor klimaet var varmt, og landjorden mest bestod af nåleskove og sumpede områder, og hvor Danmark var dækket af vand. På den tid levede dinosaurerne. Du kan opleve både de fuldvoksne giganter og små nyudklækkede unger.

Uanset hvordan du vælger at komme rundt i parken, kan du få en dejlig dag med mange spændende oplevelser med dyrerne.

Ved P2 er der også en overdækket grill og spisepladser samt en stor legeplads, hvor børnene kan boltre sig.

Derudover kan du besøge restaurant Baobab. Her kan du nyde mad med et strejf af Afrika, mens du nyder udsigten over sø og legeplads.

Du kan læse mere på www.givskudzoo.dk

Givskud Zoo - Zootopia
Løveparkvej 3, Givskud
7323 Give
Telefon +45 75 73 02 22
info@givskudzoo.dk

6_givskud_zoo_camel_feeding
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg