Vi lever med Vadehavet som nabo - værtshistorie

Bredebro - Marskgården BB - værtshistorie

Vi lever med Vadehavet som nabo
Marskgården fra 1802 ligger i Ballum sogn. Og Ballum ligger mellem meget frugtbar og meget tør, sandet marsk nær vadehavet ved Rømø. Sognet består af ni landsbyer, der alle ender på ordet Ballum: Bådsbøl-Ballum, Husum-Ballum, Harknag-Ballum, Rejsby-Ballum, Buntje-Ballum, Nørrehus-Ballum, Vesterende-Ballum, Østerende-Ballum og Mølby-Ballum.

En af verden rigeste mænd redder husene i marsken
Og Ballum-byerne er født under en heldig stjerne - eller rettere - en af verdens rigeste mænds oldemor - er født i en Ballum-by. Og det er nok derfor, at Hr. Mc-Kinney Møller har doneret 20 millioner kroner til en særlig fond, og at fonden siden 2009 har uddelt støtte til renovering og tilbageføring af omkring 80 ejendomme i Vesterende- og Østerende-Ballum. De store beløb er givet til bevarelse af den typiske vestslesvigske byggestil, med mure af mursten, gavle, skråt tag, halvvalm - som altid var stråtækt. Således også Marskgården - som har modtaget penge til renovering af originalt udførte trævinduer og stråtag. Den bliver så fin. Og mange gamle huse og gårde er bevaret i landsbyerne i sognet. Det må blive et fantastisk syn når hele renoveringen er gennemført.

Marskgården og Bed and Breakfast
Men nu tilbage til Marskgården - som i dag måske retteligt burde hedde Mærsk-gården. Anne Marie og Bent købte gården for 4 år siden - da de begyndte at overveje generationsskiftet med sønnen - der gerne ville overtage slægtsgården, hvor hele familien stadig bor. Da Marskgården blev til salg slog de til. Der ville de gerne bo og drive en Bed and Breakfast - for de mange gæster der kommer til området for at se fuglelivet - især Sort Sol - og den specielle natur og stemning som Marken byder på - med sit uendelige udsyn. Ikke langt fra Marskgården finder man et stisystem, som rækker 7 kilometer langs Vadehavet. En utroligt dejlig tur at gå.

Med Vadehavet som nabo har Anne Marie og Bent hele deres liv - levet side om side med truslen om de altødelæggende stormfloder. Men den har ikke fået ødelagt deres gode humør. På slægtgården passer Bent endnu sin bedrift på 105 sortbrogede malkekøer. Det er en topmoderne gård med malkerobotter - som du kan se - hvis du vælger at blive gæst på Marskgården. Bent og Anne Marie viser gerne rundt. Men endnu er renoveringen af Marskgården ikke helt tilendebragt og dermed bliver de boende på slægtsgården - blot 150 meter fra Marskgården - nogen tid endnu. Men det skal blive godt at få indrettet os på den nye gård, siger Bent på klingende sønderjysk og fortsætter, planen er jo at staldlængen på Marskgården skal bygges om til en dejlig lejlighed, hvor Anne Marie og jeg skal bo - så kan sønnen blive her og passe bedriften - og vi kan bo på Marskgården sammen med vores gæster, og tage os godt af dem. Det bliver et dejligt liv. Og vores egn har så meget at byde på hele året rundt. Selv når vinden hyler - så er det bare at trække i de varme klæder og komme afsted - ud i den store natur vi har fået forærende.

Dertil kommer selvfølgelig grænsehandlen, Rømø og alle de spændende arrangementer i juletiden med marked i Tønder og alle festerne gennem sommeren med ringridning og halløj. Der er altid ting for vores gæster at tage sig til, og vi hjælper gerne med gode ideer, slutter Bent smilende.

Marskgaarden
Bent og Anne Marie Nielsen
Østerende 7, Ballum
6261 Bredebro
Telefon 74 71 66 14
Mobil 22 15 05 28
www.marskgaarden.dk

vadehavet-lavvande
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg