Altid kunstner - Thomas Eje og Katherine Scrivens

Altid kunstner - Katherine og Thomas Eje

Du kender Thomas Eje, som manden, der står på linjen - synger, spiller på alverdens musikinstrumenter og er sjov - i selskab med de to andre gutter, der danner gruppen Linie 3.

På Wikipedia står der om ham: Thomas Eje - født 15. marts 1957 på Frederiksberg - er en dansk skuespiller, entertainer, musiker, sanger, komiker, parodist og kunstmaler.

Thomas siger selv om sit liv som maler: Jeg er det, man kalder ud af en kunstnerfamilie. Min far: Kunstmaler, min mor: Emaljekunstner, min bror: Komponist, min morfar: Kunstmaler, min mors to brødre: Billedhugger og keramiker, mine fætre: Musiker, kunstmaler, fotograf, designer, falckredder, min hustru Katherine: Kunstmaler. Det må da have smittet af på en eller anden måde...

Jeg begyndte allerede tidligt som barn mit kulørte virke med min fars malergrej. Gennem årene mere eller mindre diskret. Og nu meget mindre diskret - end det før har været mindre. Jeg maler først og fremmest for at glæde mig selv og håber derefter, at det kan glæde andre. Ligesom med iltmaskerne i flyveren - du skal altid hjælpe dig selv, før du kan hjælpe andre. Med andre ord: Jeg ønsker at være frivilligt komisk og gøre mig heldigt bemærket.

Helt nede på sydspidsen af Als i Skovby har Thomas Eje og hans kunstnerhustru Katherine Scrivens Eje siden 2008 haft deres eget paradis med et galleri ved navn Galleri Scrivens og Eje. Galleriets navn er faktisk lidt misvisende. For stedet rummer så langt mere end blot et fantastisk galleri med kunst af to dygtige malere. Det er blevet en kulturinstitution, et kulturfyrtårn, kendt under navnet Kulturhus Harbæksgaard i lokalområdet.

Parret havde fra begyndelsen en idé om at omdanne stald og sidebygninger til et kulturhus for kunst og musik. Først blev den gamle stald på 700 kvadratmeter omdannet til galleri. På Harbæksgaard tilbydes malerikurser, cafebesøg med kaffe og kage, galleriudstilling i traditionel forstand, koncerter og foredrag. Alle koncerter i efteråret 2020 var udsolgte og velbesøgte. Du kan se parrets aktiviteter i 2021 på facebook eller instagram.

Thomas hustru, den engelskfødte malerinde Katherine Scrivens har en lang karriere bag sig som kunstmaler og har haft mange udstillinger i sit hjemland England og i Danmark. Hun er nok mest kendt for sine silhuetfigurer - som er inspireret af hulemalerier og nordisk minimalisme. Men Katherine mestrer mange forskellige stilarter og har de seneste år haft succes med hendes kvindelige portrætter. Bland andet et portræt af kronprinsesse Mary som blev udstillet på en censureret udstilling på Amalienborg Slot Fra Kongehusets Gemmer. Allersenest har Katherine malet et portræt af HM Dronning Margrethe, som Dronningen modtog på Gråsten Slot. Lige nu er Kathrine vendt tilbage til sit udgangspunkt og arbejder på en ny serie af malerier med silhuetfigurer.

Kunstundervisning i kunstneriske omgivelser på Harbæksgaard
I løbet af året afholder Katherine malekursus for kvinder - det første d. 7. februar 2021. Katherines kurser egner sig for alle - både uerfarne malere og meget øvede. Det bliver en dag med forkælelse og god mad - samt afslutningsunderholdning af Thomas Eje. Du kan komme alene - eller tage en god veninde med...

Nu skulle man så tro, at maleriet fuldstændigt har opslugt Thomas Eje, og at han ikke længere optræder. Men det er langtfra tilfældet. Thomas Eje er stadig med i Linie 3, tager ud på landevejen og underholder i hele landet til private fester, konfirmationer, bryllupper, fødselsdage, jubilæer - og ikke mindst med hans one-man-shows med eller uden pianist, som medspiller i kvartetten Mads Kranums Kvartet både med og uden koret Vocalicious - samt spiller med Randers Big Band. Desuden afholder Thomas Eje intimkoncerter i 2021 - i koncertsalen på Harbæksgaard.

Hvis du ønsker at komme i kontakt med kunstnerparret, kan du kontakte Harbæksgaard:

 

Harbæksgaard
Nedervej 6
6470 Sydals

Galleri og cafe er åben lørdag og søndag kl. 12-17 eller efter aftale på telefon +45 31 38 31 07
gallerieje@bbsyd.dk
www.harbaeksgaard.com
www.facebook.com/Katherine & Thomas Eje
Instagram: katherinethomaseje

dzyfwyjcs5xfae2tarvtw
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg