Den lille storby - Frederikshavn

Frederikshavn - Den lille storby

Den lille storby - Frederikshavn
Frederikshavn er en handelsby. Byen besøges hvert år af omkring fem millioner mennesker fra hele verden. I Frederikshavn er der altid masser at opleve for hele familien uanset hvilken form for oplevelser, man ønsker.

Oplevelser i Frederikshavn
I Frederikshavn og omegn er der hele året rundt en masse at opleve for hele familien. Du kan tage ned på havnen og opleve de store færger eller se Krudttårnet. Du kan tage ind til centrum og se kirken, kunstmuseerne eller fiskerklyngen.

Du kan også tage et dyk ned i historien ved Bangsboområdet med Bangsbo Fort og Bunkermuseet, kulturhistorie og store naturoplevelser. Er du mere til afslapning byder Frederikshavn også på gode oplevelser til dig. Du kan tage familien med til Palmestranden, som kun ligger 1,5 kilometer fra centrum. Her kan du nyde suset af havbrisen i de 60 palmer fra juni til
september, eller en af de andre kridhvide sandstrande lige i nærheden. Er du til bylivet og shopping kan byen også klare det. I Frederikshavn finder du en to kilometer lang gågade med masser af butikker, restauranter og caféer, hvor du kan spise godt og tilfredsstille din indre shopaholic.

Naturen omring byen
Uanset hvornår på året du besøger byen, er skovene omkring Frederikshavn altid et besøg værd. Her er landskabet præget af bakker og dale, hvilket gør naturen spændende og udfordrende. Du kan komme op og se det hele lidt fra oven fra en af de mange udsigtsposter i området - det kan blandt andet være ved Øksnebjerg, Pikkerbakken, Dronningestien eller ved en tur op i Cloostårnet, der hæver sig 160 meter op over havets overflade.

Både i og lidt udenfor Frederikshavn er der mange gode vandre-, løbe- og cykelruter, i skove og langs stranden. Det er bare med at vælge hvilken udsigt, du helst vil have.

Frederikshavn havn
Frederikshavn havn er 173 hektar stor og en af landets travleste færgehavne - den er samtidig også en moderne erhvervshavn. Fra havnen kan du komme med færgerne til Gøteborg, Oslo, Læsø eller Hirsholmene. Skal du med færgen fra havnen kan du - til rimelige priser - parkere helt tæt på havnen. Parkeringspladserne er også i gåafstand fra centrum, så du lige kan nå at besøge byen inden, du sejler afsted. På havnen finder du byens vartegn - Krudttårnet. Krudttårnet var en del af en stor og gammel fæstning som blev bygget i 1600-tallet. Tårnet blev brugt til opbevaring af krudt og som platform for kanoner.

Frederikshavn Havn er i gang med en stor udvidelse. Udvidelsen er planlagt i tre etaper. I foråret 2018 bliver den første etape i projektet færdig. Dette giver nu mulighed for lystfiskeri på en lang strækning af molen. Etape 2 og 3 vil blive gennemført, når efterspørgslen på disse faciliteter berettiger det.   

Tordenskioldsdage
En meget populær tilbagevendende festival i byen er Tordenskioldsdage, der er en historisk festival, som markerer Frederikshavns maritime historie. Med en spektakulær iscenesættelse ved Krudttårnet bliver du bragt tilbage til år 1717 hvor ca. tusind statister hjælper med at levendegøre Tordenskiold og Frederikshavn som det så ud på den tid.Du vil også få et indblik i, hvordan Tordenskiold brugte stedet som det vigtigste støttepunkt uden for København. Det er en spændende oplevelse for hele familien og bestemt et besøg værd.

Jul i juni 2018
Kommer du til Frederikshavn i juni måned kan du få en lidt anderledes oplevelse. Jul i juni startede i 2017 og blev en succes.  Eventet finder sted - som du nok har regnet ud - lige præcis 6 måneder før den rigtige jul. Kom og oplev julestemningen i byen med Danmarks nok flotteste julebelysning i juni. Du kan også være med til en masse julesjov for hele familien - sammen med andre ligesindede, der har julen i hjertet året rundt.

Frederikshavn fejrede 200 års jubilæum
I 2018 fejrede Frederikshavn 200 års jubilæum. Købstaden Frederikshavn så dagens lys den 25. september 1818. Kong Frederik VI gav byen købstadsrettighederne, og byen skiftede samtidig navn fra Fladstrand til Frederikshavn.

 

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg