Brovst BB - værtshistorie

Brovst Bed and Breakfast - værtshistorie

Brovst Bed and Breakfast

Vi mødtes på Grønland for snart mange år siden, fortæller Bodil. Bodil var på Grønland i kraft af sit job som fysioterapeut. Ole var som uddannet bankmand på Grønland for at åbne en ny filial af Grønlandsbanken i Holsteinsborg. Holsteinsborg er beliggende ud mod Davisstrædet omtrent 320 km nord for Nuuk på Grønlands vestkyst.

Huset, hvor Bodil og Ole bor i dag, er højt beliggende - overalt fra hus og have med den mest fantastiske udsigt over det naturskønne område mellem Vesterhavet og Nibe Bredning. De flyttede dertil i 2003 efter mange år i Nørre Sundby.

Ole havde nemlig besluttet sig for at opgive jobbet som bankrådgiver og blive selvstændig. Han var ved at nå en alder - hvor drømmen, hvis den skulle føres ud i livet - skulle gennemføres nu. Ole købte en boghandel i Brovst, og familien flyttede derfor dertil med deres 2 adopterede drenge.

Inden længe var familien dybt engagerede i det lokale samfund. Bodil gik til fransk, svømning, litteratur og indlevede sig i sine mange fritidsinteresser. Ole var travlt beskæftiget med sin nye forretning.

Efter knapt 20 år som selvstændig boghandler fik Ole alvorlig gigt og måtte stoppe. Børnene var flyttet hjemmefra, da Ole besluttede sig for at gå på efterløn. Bodil fortsatte med at arbejde - kort tid - inden også hun besluttede sig for at gå på pension.

De nød tilværelsen, og alle de muligheder livet bød på med udflugter og vandreture til både Vesterhavet - især Slette Strand, som de elsker - Limfjorden og naturen i det hele taget.

I 2019 føltes den megen tid som pensionister og den tiloversblevne plads i huset - mere og mere present. Parret besluttede derfor at invitere gæster til at logere i de 2 ekstra værelser, der var til rådighed og til overs. De startede simpelthen en Bed and Breakfast.

Da covidpandemien brød ud samme år, tænkte Bodil og Ole - Åh nej - sikke en dårlig timing for opstart på et nyt projekt. Det viste sig heldigvis slet ikke at holde stik.

Gæster fra hele landet, der trængte til at komme ud og væk fra restriktioner, hjemmearbejdspladser og nedlukninger - samt de snævre rammer i deres hjem, drog til Nordjylland i lange baner. Ole og Bodil fik virkelig travlt - og en fantastisk start på deres nye karrierer som Bed and Breakfastværter.

Huset og grunden er et nedlagt landbrug og byder derfor på rigtig god plads. Du er som gæst i huset velkommen til at gå på opdagelse på den store kuperede grund, benytte orangeriet og anvende alle de smukke faciliteter i den forrygende have.

Haven var og er deres fælles passion. Det opdager du med det samme, du ankommer til stedet. Det er en fantastisk have. De har knoklet med at få skabt dette paradis. Der blevet fældet mere end 50 træer, og det er mange timers arbejde, du får æren af at nyde og se, når du bor på stedet.

Vi fik en hjertevarm velkomst, da vi ankom til Brovst Bed and Breakfast. Værelset vi boede på var indbydende og velindrettet med TV og gratis wifi, bekvemme senge og stor stue med siddegruppe ud i et. Vi havde elkedel samt kaffe og the til fri afbenyttelse. Det tilhørende badeværelse var lyst og velindrettet.

Vi sov fantastisk i de dejlige senge og stod op til et ualmindelig lækkert morgenbord. Bordet var dækket i en stor stue med panoramavinduer ud mod haven, og den smukke, smukke udsigt over dalen - som et patchworktæppe af vidunderlighed i baggrunden.

Vi fik serveret en lækker økologisk morgenmad med hjemmebagte boller og hjemmelavet rugbrød. Foruden æg fra egen hønsegård serveret som omelet med bacon, tomat og purløg - en rigtig lækker lun ret, hjemmelavet marmelade, desuden skæreost, brie, rullepølse, youghurt samt rigtig god kaffe. Et frisk og dejligt morgenmåltid!

 

Brovst Bed and Breakfast
Overnatning i 2 dejlige værelser. Det ene med TV og køleskab og loft til kip med egen indgang - det andet med dobbeltseng og mulighed for en ekstra opredning - også med TV og delvis loft til kip. Til værelserne hører selvstændigt bad og toilet. Gratis Wi-Fi. Priser er alt inkl. - sengetøj og håndklæder, pragtfuld morgenmad med lunt - der i sommeren kan serveres ude eller i orangeriet i den smukke have.

Brovst Bed and Breakfast 
Bodil og Ole
Nr. Skovsgaard 13
9460 Brovst
Mobil: +45 40 51 23 05
Mobil: +45 25 21 71 90
E-mail: olestignielsen53@gmail.com

img_0378
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg