Sejs Bed and Breakfast ved Silkeborg - værtshistorie

Silkeborg - Sejs BB - værtshistorie

Sejs Bed and Breakfast ved Silkeborg
IngeGerd har boet i USA i mange år, men sommerferierne blev tilbragt i Danmark sammen med hendes mand og deres børn. En sommer kørte familien rundt på tur i Midtjylland og gennem det smukke landskab omkring Søhøjlandet. IngeGerd’s datter på 4 år blev så betaget af synet, at hun udbrød: Her er så pænt, at man skulle tro, det var henne i udlandet. På turen mellem Ry og Silkeborg besluttede IngeGerd i ét nu: I dette smukke område - her skal vi bo! Hun måtte dog trække lidt i sin amerikanske mand for at få ham med på ideen om at flytte familien til Danmark.

Dengang kunne man uden problemer regne med at købe hus og derefter finde arbejde. Det var præcis, hvad IngeGerd’s mand gjorde. Det kan vel kaldes mod på livet: at flytte til et ukendt land, til en lille landsby, at købe hus dér - og så flytte med hele familien.

Efter mange år i udlandet, USA, Polen, Tyskland og Grønland, slog familien sig endelig ned i Sejs. Årene gik, men IngeGerd savnede dog rejserne og mødet med nye mennesker rundt i verden. Så da børnene efterhånden flyttede hjemmefra, og deres værelser stod tomme, besluttede hun, at kunne hun ikke komme til mennesker, så kunne de komme til hende. Nu har IngeGerd drevet Bed and Breakfast i 15 år, og hun modtager gæster fra hele verden. Utilfredse gæster har hun ingen af - kun gode og positive oplevelser - og en hyggelig hverdag med glade mennesker.

IngeGerd er lærer. Der er sket en rivende udvikling i undervisningen gennem de år, IngeGerd har arbejdet som lærer. Men, som hun siger til mig: Børn er pragtfulde! Vi glemmer let, hvor dygtige børn er, og jeg elsker arbejdet med børn. Én af de ting, jeg forsøger at give videre til ungerne, er at det ikke handler om at vide alt. Det handler om at vide, hvor man kan finde viden - om at lære at lære.

IngeGerd er også kniplelærer, så har du lyst til at snuse til, hvordan man knipler, kan du få et lynkursus - uden ekstra betaling.

IngeGerd serverer kaffen på en lille solfyldt plet i den smukke gamle have. Vi sidder dér på bænken og nyder kaffen sammen. Hun fortæller mig om de mange gæster, der er kommet i huset gennem mange år. Og om hvordan et besøg kan føre til et venskab, der holder resten af livet. Der afholdes River Boat Jazzfestival i Silkeborg hver sommer.

Et år fik IngeGerd en bookning fra Sjælland - et par ville gerne bo hos hende under Jazzfestivalen. Og de kom igen året efter. Familien var ikke velhavende - så de spurgte, om ikke de måtte slå et telt op i haven - så de stadig kunne bo hos hende. Og de kom igen. Og igen. Og igen.

Det har de nu gjort i 12 år og hygger sig og snakker jazz med de gæster, som bor i værelserne og i hytten, og som også alle igennem mange år er kommet for at høre jazz. Og IngeGerd nyder det!

Der kommer i det hele taget mange gengangere hos IngeGerd. Gæster der skal til hingstekåring,
hunde-og andre udstillinger, festivaler, motorløb eller familietræf.

IngeGerd tilbyder en lille hytte bagest i den store have samt 2 dobbeltværelser på 1. sal i huset. Mellem værelserne er der et fællesområde med spisepladser og service, kaffemaskine, elkedel, køleskab og mikrobølge ovn; hvis man da ikke foretrækker at få serveret IngeGerd’s morgenmad med hjemmebagte økologiske boller. Kabel TV og internet adgang  findes på begge værelser og i hytten.

Skal du til Silkeborgområdet - så kom på besøg hos IngeGerd - det vil du ikke fortryde.

Sejs Bed and Breakfast
2 enkelt- eller dobbeltværelser på 1. sal. Priser er inkl. sengetøj og håndklæde. Økologisk morgenmad kan serveres. Hund må medbringes. I hytten må eget sengelinned og håndklæder gerne medbringes, eller det kan lejes. Mellem værelserne er der et fællesområde med spisepladser. Køkkenfaciliteter og fælles badeværelse.

Ingegerd Stevnhoved
Tyttebærvej 26, Sejs
8600 Silkeborg
Telefon +45 87 24 40 25
Mobil +45 23 66 08 18
ingegerd@ricktig.dk
www.ricktig.dk/bnb

sejs6
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg