SovGodt8 - værtshistorie

Tønder - Sovgodt8 BB - værtshistorie

SovGodt8 - Bed and Breakfast ved Tønder
Når du kommer kørende ad landevejen - i marsklandet - kan du se så langt øjet rækker. Jeg kørte ud af  Tønder sydpå mod grænsen. På et hjørne af landevejen kunne jeg på lang afstand se det smukke gamle hus og den store have. Jeg var ankommet til Sæd - en lillebitte landsby lidt syd for Tønder. Og sikke et hus. Et gammelt marskhus med længer.

To gamle smukke træer kransede indgangsdøren. Blomster og stilleben pyntede ved trappen. En fin dørhammer inviterede til bank.

Hanne åbner døren med et stort og velkomment smil og inviterer indenfor til kaffe og snak. Hanne fortæller, at hun og Uwe har drevet Bed and Breakfast gennem 24 år. De har holdt sammen som par gennem 38 år, siden de første gang mødtes til karate.

De fandt hurtigt ud af, at det skulle være de to, og de købte deres første hus som 18-årige. Hanne uddannede sig til lærer, og Uwe var beskæftiget med jordbrug. Det var jordbruget, der førte Hanne og Uwe til Sæd. Eller rettere - det var faktisk Hannes far, der fandt huset, og spurgte dem, om ikke det var en god mulighed for udvikling af Uwes jordbrug.

Huset var stort, og Hannes far foreslog samtidig, at de da kunne leje noget af huset ud om sommeren: Sådan lidt Zimmer, Rooms og Værelser - som det hed dengang. Hanne og Uwe greb ideen, og dermed startede SovGodt8 i Sæd.

Og som tingene ofte går, så udviklede Bed and Breakfast sig langsomt og roligt til en god forretning. De fire værelser fik tilbygget privat bad og toilet - altid om vinteren tog byggeriet fart, når Uwe havde tid fra landbruget.

I dag er der 8 værelser - alle med eget bad og store og dejlige fællesarealer indendøre. Stort køkken, lækkert, lækkert spiseområde med mulighed for at tilbede egne måltider, udendørsområder med lysthus, et utal af terrasser og en skøn gammel have. Alt i og omkring huset er Hanne og Uwe´s værk - bygget og anlagt med deres egne hænder - og sikke et værk. Årets projekt har været at anlægge en kæmpe terrasse bag huset i den smukke gamle have. Med forskudte plan og blomsterbede. Det er fantastisk flot.

Lige nu arbejder parret også på, at anlægge en Pétanque bane til glæde for stedets mange gæster.

Nå, men tilbage til historien. Hanne og Uwe havde som sagt stor succes med deres Bed and Breakfast i Sæd. Snart fulgte købet af et byhus i Tønder også til udlejning. Og dernæst et bondehus ved Ballum.

Nu har Hanne og Uwe plads til 34 gæster fordelt på 3 adresser i nærheden og i hjemmet. Alt er smukt og velindrettet i høj klasse. I Sæd emmer hele stedet af Hanne og Uwes gode smag og sans for detaljer. Af ro og tid, venlig imødekommenhed og varme. For 3 år siden besluttede parret at sætte hele deres fokus på at byde gæster velkomne på fuld tid. Uwe bortforpagtede jorden og overtog driften og den håndværksmæssige del af Bed and Breakfast, og Hanne forestår arbejdet med bookninger, modtagelse af gæster og klargøring af værelser. Morgenmaden serveres og den består hovedsagligt af lokale egnsprodukter, så vidt muligt økologiske, men altid hjemmelavet.

Hanne og Uwe nyder deres liv som værter. Det er så rart at møde så mange forskellige mennesker, siger Hanne, mens Uwe træder ind af døren og hilser på.

Vi er glade for at kunne give vore besøgende den service, de er så glade for. Vi guider faktisk helt som et turistbureau her på stedet. Vores lokale Turistbureau er mere eller mindre lukket ned. Så vores gæster mangler den personlige rådgivning, der hører sig til, når man kommer som fremmed på et nyt sted. Det bliver en mere og mere vigtig rolle for os, som værtspar, når nu gæsten ikke kan finde den hjælp andre steder. Og vi gør det hele med stor glæde, slutter Hanne, mens hun kigger kærligt over på Uwe.

SovGodt8 
8 dobbeltværelser, alle med privat bad og toilet. Serveret morgenmad 60 kr. pr. person pr. nat. Sengetøj og håndklæder er inklusiv i prisen. Adgang til stort køkken og spiseområde. Adgang til smuk stor gammel have med terrasser og lysthus. Mulighed for at leje Halmhuset - en selvstændig bolig ved hovedhuset.

Hanne og Uwe Frisk
Grænsevej 8, Sæd
6270 Tønder
Telefon +45 74 72 58 06
Telefon +45 20 47 58 06
post@sovgodt8.dk
www.sovgodt8.dk

sovgodt8-4
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg