Aldershvile 17 BB - Et naturligt paradis for børn - værtshistorie

Snedsted - Aldershvile BB - værtshistorie

Aldershvile Bed and Breakfast - et naturligt paradis for børn
Navnet, Aldershvile, er i nogle henseender misvisende. For nok har Gunner og Birthe nogle år på bagsmækken. Og nok ånder Gunners fædrene gård i Thy - der tidligere rummede 50 malkekøer - en befriende fred og en mærkbar rodfæstende ro. Men det helt store omdrejningspunkt i Birthe og Gunners liv er og bliver børn - deres kærligheden til de mange børn, de gennem årene har haft i familiepleje og på weekendaflastning. For ikke at tale om deres egne tre dejlige unger. Og i årevis drev de to sammen - oveni alt det andet - også den private fritidsordning for den lokale folkeskole. Der var børn, børn, børn alle vegne - liv og glade dage på gården. Og det er der heldigvis stadig. Nu blot for både børn og voksne.

Dejligt sted - også for voksne
Selvom der er rigtig mange aktiviteter for børn - og voksne børn - når man besøger Birthe og Gunner, så er der også mange skønne voksenaktiviteter. For udover at du kan lege med dine unger, kan du også bare nyde at de er underholdt, mens du kan koble helt af og trække dig tilbage til de rummelige hytter, der byder på henholdsvis stort spa badekar, brændeovn og stilhed. Eller du kan flygte ud i den berømte, vilde natur i Thy på cykel eller til fods.

Danmarks første nationalpark med dejlig natur indbyder til lange vandreture i al slags vejr
Du kan leje en kano, og sejle en romantisk tur i en af Danmarks længste søer, Ove sø, på syv kilometer. Eller tage på bustur rundt i området. Er du til byliv og slendreture, ligger Thisted ikke langt derfra. Her finder du en hyggelig handelsby med en spændende gågade, moderne indkøbscenter, cafeer, museer og restauranter. Hvis du kan klare endnu mere, kan du motionsløbe, fiske, bade eller surfe i Vesterhavet.

Kærligheden til børnene mærkes
Gunner starter ofte op i den lille, røde Bukh-traktor, når der er gæster på besøg i Bed and Breakfast. Børn og barnlige sjæle hopper op på traktorladet, og så går turen ellers rundt på den store landgrund - rundt om søen, gennem græsset, forbi markerne og alle lejlighederne og hytterne. Bagefter kan børnene lege med alle familiens hygge-dyr, som tæller både italienske høns og kyllinger, kaniner, katte, marsvin, geder og gæslinger.

Du kan også spille fodbold på den store boldbane ved siden af huset, der er indrettet med to kæmpestore hjemmebyggede fodboldmål. For slet ikke at tale om, at du kan hoppe på trampolinen med sikkerhedsnet. Eller lege på legepladsen med legehuset og gynge på fugleredegyngen. Du kan klatre på klatrevæggen eller klatrenettet, bestige legetårnet og rutche ned igen. Du kan køre ræs i enten moon-car, på trehjulet cykel med trailer, eller på John Deere legetraktoren med anhænger. Og hvis du får lyst til noget andet, kan du tage en udforskende vandretur ad den lille junglesti.

Hver uge i juli holder værterne grillaften med hjemmelavet kartoffelsalat med kartofler fra egen køkkenhaven. Bagefter nydes pandekager stegt over bål til dessert. Gæsterne medbringer selv kød og drikkevarer, men resten er inkluderet i prisen.

Gunners sande alder
Hvor gammel er du egentlig Gunner, spørger jeg, da jeg besøger Aldershvile 17 BB - en strålende sommerdag. Den hvidhårede, men smittende energiske Gunner lyser op i et skælmsk smil, Jeg er 40 år, siger han med et glimt i øjet. Han er og bliver et stort legebarn. Og Birthe, der har mindst ligeså meget charme som gemalen, giver ham lov til at være det.

God tur til bondegården i Thy...

Aldershvile 17 BB Bondegård i Thy
Birthe og Gunner Andersen
Hørstedvej 17, Hørsted
7752 Snedsted
Mobil +45 51 74 22 24 
Mobil +45 51 74 33 05
aldershvile17@gmail.com
www.aldershvile17.dk

dsc_0058
 
 
 
 
Kontakt til bedandbreakfastguide Danmark:
lone@frostreklame.dk
Udgiver: Lone Frost Reklamebureau Aps
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 18624842
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg