Fuglsangs Elvira Madigan hed Karla - værtshistorie

Langeland - Fuglsang Ferie BB - værtshistorie

Fuglsangs Elvira Madigan hed Karla
Lisbeth og Gunnar blev gift i 1970 og boede dengang i Odense. Da Gunnar i 1978 holdt op med at ryge - og de for de opsparede penge købte sig et drivhus - fik det konsekvenser for, hvordan resten af deres liv kom til at forme sig. Gunnar var glad for sit drivhus, men blev hurtigt træt af at være afhængig af at vande planterne. Med inspiration fra eksisterende, dyre vandingsanlæg opfandt han sit eget vandingssystem til hobbydrivhuse og satte det i produktion under navnet Vandan model Klimat. Pladsen blev trang og nye tanker blev tænkt.

På Langeland fandt parret gården Fuglsang. Fuglsang er beliggende midt i den smukkeste Nordlangelandske natur med plads og direkte adgang til egen strand. Lisbeth, Gunnar og deres tre børn købte gården i 1994, og siden har den været familiens omdrejningspunkt.

Flytning og ombygning af virksomheden optog meget af Gunnars tid, men familien ville mere med stedet. En bygning, som trængte til renovering, blev familiens næste projekt. Ferielejligheder - også for handicappede kørestolsbrugere. Derfor kontaktede Gunnar Dansk Handicapforbund for at få mere viden om, hvorledes lejlighederne skulle bygges og indrettes mest hensigtsmæssigt. Konsulenten fra Dansk Handicapforbund og Gunnar enedes om, at de i fællesskab hellere måtte besigtige planerne for byggeriet. Så en sommerdag landede et lille sportsfly på Langeland med konsulenten - der selv var kørestolsbruger - og med hans smukke, blonde, kvindelige medpilot.

Resultatet af de fælles anstrengelser stod parat til de første gæster i 2001. To skønne nyrenoverede lejligheder i stueplan var indflytningsklare. De følgende år har parret utrætteligt bygget ud og videre, således at der i dag findes 4 hyggelige lejligheder med plads til i alt 25 gæster - plus det løse.

Du kan nemlig slå telt op med havudsigt, autocampere kan overnatte på pladsen foran gården, eller du kan vælge at bo i shelter - også med havudsigt - som flere og flere vælger at gøre, når vandring ad Øhavsstien er familiens valg af ferie. Bade- og toiletforhold for campisterne er gode, og den fælles udestue kan benyttes efter behov.  Gården ligger blot 400 meter fra stranden, hvor Lisbeth og Gunnar har deres egen private strand - som også deres gæster er velkomne til at benytte. En privat sti går helt ned til havet. Øhavsstien - den velkendte vandrerute - går praktisk talt gennem deres baghave - og der er rig mulighed for ørredfiskeri på øen. Men der er faktisk én historie mere på Fuglsang end Lisbeths og Gunnars.

Gården dannede i 1926 rammen om dramatiske begivenheder. Et jalousimord - der endte med et selvmord - som det gjorde for det berømte kærlighedspar på Tåsinge - Elvira Madigan og Sixten Sparre.
Karla var en tjenestepige på Fuglsang i 1926 - blot 16 år gammel. Thorvald var kreaturpasser på herregården Steensgård. Og selvom Thorvald var gift og havde et lille barn, forhindrede det ikke, at han blev stormende forelsket i den viltre og måske lidt for indladende unge pige.

Men selvom hendes forelskelse aftog, og hun ikke længere ønskede at have et forhold til den 10 år ældre Thorvald, betød det ikke, at Thorvalds kærlighed til hende blev mindre. Snarere tværtimod. Thorvald beslutter, selv efter Karlas afvisning, at han vil rejse bort - og at han vil have Karla med sig. Hun takker dog stadig nej - også selvom Thorvald advarer hende om, at hun nu kun har 5 dage til at beslutte sig.

Hun tager ikke hans advarsler alvorligt, og da han en tidlig morgen bryder ind i hendes kammer og elsker med hende en sidste gang - falder hun roligt i søvn i hans arme. Thorvald skyder hende en kugle for panden, mens hun sover, og tager efterfølgende sit eget liv nede på marken. Han ville ikke leve uden sin Karla.

Fuglsang Ferie
4 dejlige, store lejligheder, hver med eget rummeligt køkken-alrum og godt badeværelse. De to lejligheder i stueplan er handicapvenlige. Adgang til terrasser, have, legeområde, udestue, fiskerenseplads og fryser. Gratis wifi og TV. Bålplads, teltplads, shelter og autocamperplads. 400 m til egen strand. Velegnet til familietræf. Enkelt-, dobbelt- og familieværelser efter aftale. Morgenmad kan bestilles. Hunde er velkomne udenfor højsæsonen efter nærmere aftale. Båd og cykler kan lejes i nærområdet.

Lisbeth und Gunnar Laugesen
Skattebøllevej 20, Ennebølle
5953 Tranekær
Mobile +45 20 48 15 94
info@fuglsangferie.dk
www.fuglsangferie.dk

img_3260
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg