Skortskærgaard Bed and Breakfast og Besøgsgaard - Lykkelige børn og gamle hippier - værtshistorie

Skortskærgaard Bed and Breakfast og Besøgsgaard - værtshistorie

Vil du have æg til morgenmaden? spørger Karen venligt. Ja tak, svarer jeg smilende, gerne to. Beskedenhed er ikke min stærkeste side, hvis der er noget, jeg rigtig godt kan lide. Vil du så ikke prøve et andeæg, spørger Karen. Hvortil jeg svarer: Jo, det lyder da spændende. Andeæg har jeg aldrig smagt. På køkkenbordet står flettede kurve fyldt med alle mulige forskellige æg. Blå, grønne, brune, spættede, hvide - store og små. Jeg glæder mig...

Vi ankom til Skortskærgaard sent på eftermiddagen. Vejen dertil var en meget lang grusvej, med den smukkeste udsigt over den hyggelige Havnsø havn og strand. Højt oppe på en bakketop ligger Skortskærgaard Bed and Breakfast og Besøgsgård.

Karen er barnefødt på egnen. Faktisk født og opvokset på nabogården. Men denne gård, hvor Karen og hendes mand nu bor, er en arv fra hendes mor og far. Karens mand er kok, og han tilbereder Pop-up middage både i omegnen og til gæsterne på gården, når det passer ind i hans program. Hvis du er heldig, kan du smage på en af de fantastiske middage, han tilbereder af fødevarer, de selv - mest Karen - producerer på gården: Høns, kaniner, grise, kalkuner og en masse frugt og grøntsager.

Karen og hendes mand lever efter princippet Fra jord til bord. De producerer som sagt næsten alt, de forbruger af fødevarer, foruden spegepølser, marmelader og honning, som du, blandt mange andre skønne ting, kan købe i den lille butik i stalden. Hvis du nu tænker, at dette er et mønsterbrug, hvor alt står i snorlige rækker, så tager du nok lidt fejl. Charmen ved Skortskærgaard er, at intet står i snorlige rækker. Karen udtrykker det selv således: Vi stortrives med lykkelige børn i gummistøvler. Og gamle hippier, som kan se og mærke, hvad det er, vi prøver at gøre med dette sted. - Lidt ligesom Frank på Kastaniegaarden, hvor alt, der kan genbruges, bliver genbrugt.

Og jeg er faktisk ikke så god til at organisere, siger Karen lidt flov. Men jeg tænker, at der ikke er noget at være flov over. Der er så mange dyr og hele køkkenhaven at passe udover Bed and Breakfast, at det må være svært for Karen at nå det hele.

Men på trods af travlheden, mærker du det ikke som gæst. Der er tid til hyggesnak og en rundvisning på gården, så jeg ved selvsyn kan se de mange dejlige dyr. Det må være et paradis for børnefamilier dette her. Ingen bekymringer om børnene kan komme til skade, ingen biler eller andre farer, hvilket betyder, at du bare kan lade børnene løbe rundt og hygge sig med de mange dyr, som trofast følger dig i hælene, når du går rundt på stedet. Solen skinner og det er smukt vejr, mens vi er på besøg, Men jeg vil anbefale gummistøvler og praktisk tøj, når du vælger at besøge Skortskærgaard i dårligere vejr.

Karen tilbyder to dobbeltværelser, en suite med kæmpe opholdsstue, 2 hytter og et glampingtelt. Der er et temperamentsspørgsmål, hvad du skal vælge at bo i under dit besøg. Vi boede i et dobbeltværelse, med udgang til Karens private køkken samt separat toilet og bad. De tre værelser i stuehusets underetage deler bade- og toiletfaciliteter. Det samme gælder for de to store hytter, du kan leje bagerst i haven. De deler en vogn med samme faciliteter.

Det store bomuldsglampingtelt med dobbeltseng og hyggekrog har egen bad, toilet og køkkenvogn. Der er rigtig god plads til en familie med 2-3 børn. Og sikken en oplevelse det vil være for børn at komme til gården.

Udover Bed and Breakfast tilbyder Karen guidede omvisninger for grupper, der har lyst til at komme på besøg. Og jeg er helt sikker på, Karen gerne viser rundt på Skortskærgaard, når du og din familie kommer.

Og hvordan gik det så med morgenmaden og mit andeæg, tænker du måske nu. Jo tak - det var en stor, velsmagende, lysegrøn oplevelse. SÅ stort, at jeg slet ikke havde plads i min mave til andet end æggene og lidt bacon. Jeg fik slet ikke smagt, de hjemmebagte lækre boller eller de 5 forskellige spegepølser, Karen serverede til morgenmaden sammen med rygende varm, sort kaffe. Andeæg - smager bare godt.

Skortskærgaard Bed and Breakfast og Besøgsgaard
3 værelser, der kan lejes som enten enkelt-, dobbelt- eller familieværelser. Der er 1 fælles badeværelse og 1 toilet til deling mellem værelserne, adgang til køkken og have. Gratis WIFI og parkering. 2 hytter til 2-3 personer med delt toilet- og badevogn. Glampingtelt med privat toilet, bad og køkkenvogn. Lækker og personligt serveret morgenmad med hjemmebagt brød og syltetøj samt hjemmelavede spegepølser. Linned og håndklæder samt morgenmad mod tillæg, rengøring og forbrug er inkl.

Skortskær Bed and Breakfast
Værtinde: Karen
Skortskær 2, Havnsø
4591 Føllenslev
Telefon: +45 27 82 24 65
E-mail: mail@skortskaer.dk
www.skortskaer.dk

img_7479
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg