Fyn - Bed and Breakfast i Skoven - værtshistorie

Gislev - Marinus i Skoven BB - værtshistorie

Marinus i skoven
Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt. Sådan skriver HC Andersen i en af hans mange sange. Et digt - men også virkelighed. På kanten af en af de små skove på det smukke sydfyn, i en lille flække ved Gislev, finder du Marinus og Bed and Breakfast i skoven.

Marinus er et livsstykke! Han er født og opvokset I Holland, hvor han som meget ung overtog driften af sin fars gård. Senere fik han sin egen familie og kunne ikke modstå fristelsen til at prøve lykken i Danmark. Så han flyttede hele familien til Varde, hvor de drev landbrug i 37 år med masser af dyr og masser af liv, imødekommenhed samt egen gårdbutik. Dengang blev kimen lagt til det der i dag er en hyggelig Bed and Breakfast langt ude i skoven. Når du træder ind hos Marinus, er det Holland, der møder jysk countrystil, der igen møder sydfyn - med et strejf af kitch. Marinus er et hjertevarmt og helhjertet menneske, der vil slå knuder på sig selv for at gøre sine gæster glade.

Det er de små ting, der tæller, siger han og fortsætter: Jeg kan finde en lille blomst på mine daglige ture i min skov og så gå og vente i 3 dage på, at den springer ud. For jeg har allerede udset mig det natbord, den skal stå på. Jeg elsker at forberede mig på at mine gæster ankommer. I dagevis kan jeg gå og planlægge, at der skal ligge en lille lavendelstilk på gæstens pudevår, eller der skal stå en tusindfryd i et gammelt snapseglas i vinduet. Det gør mig så glad at vise mine gæster, at hér er de hjerteligt velkomne.

Bæredygtige detaljer i al sin enkelthed
Når du besøger Marinus Bed and Breakfast, så får du ikke den funklende skinnende og nemme løsning fra Ikea. Her får du omtanke og omhu. Hvert møbel er, uanset om det passer ind i rammerne eller ej, udvalgt for sin historie, eller måske bare fordi at Marinus holdt af de mennesker, der før ejede det - eller simpelthen fordi man ikke skal smide noget væk, der kan bruges. For sådan er Marinus.

Han siger, at han ikke er fanatisk bæredygtig økolog, men at han bliver så glad, når tingene får nyt liv. Han glæder sig over ikke at skulle købe sine grønsager i Brugsen, han dyrker dem nemlig selv. Mine gæster skal have ordentlige produkter, og det er en gave, når jeg kan forsyne dem med friskplukket økologisk frugt eller grønsager fra planter, som jeg selv har nusset om hele sommeren. Der hersker ingen tvivl om, hvad Marinus tilbyder sine gæster: Fred og ro i smukke omgivelser. Er du den snakkesaglige type, så tøv ikke med at slå en sludder af med Marinus. Han har så meget på hjerte, så mange historier og en bred viden om alt mellem himmel og jord. Og så er det i øvrigt befriende at møde et mennesker, der er taknemmeligt for alt, hvad verden, danskerne og det danske samfund, har at byde på.

Når man spørger Marinus, hvad det bedste ved at have en Bed and Breakfast er, så er svaret: Det er at se og mærke liv og mennesker omkring mig. Jeg kan være glad i dagevis, når jeg har hørt latter og glæde fra en familie, der har spillet havetennis på min græsplæne - at mærke, hvordan huset summer af liv. Det er en gave, og det er det, jeg elsker ved at dele dette skønne sted og mit hjem med andre mennesker.

Det startede af sig selv
På gården - dengang i Varde - var der hver sommer et væld af familie og venner, der kiggede forbi. De blev nogle dage, sommetider i ugevis, og sådan startede det sådan set. Jeg har altid elsket livet omkring mig, og derfor besluttede jeg mig for at gøre det til forretning, så det i det mindste kunne løbe rundt at bespise alle de gæster, siger han med et glimt i øjet og slår en latter op.

Endnu kan du ikke spise hos Marius i skoven. Men med tiden ønsker han at kunne tilbyde sine gæster et simpelt måltid mad. Marius elsker at lave mad, særligt de mange hollandske supper er han ekspert i. Hermed er der faldet en opfordring til at lokke Marinus til gryderne, hvis I ønsker et enkelt, hjemmelavet måltid mad, tilberedt af sydfynske hjemmedyrkede råvarer - tilsat et strejf af hollandsk landlig kogekunst, et varmt hjerte og alverdens umage.

Bed and Breakfast i skove
Marinus Voets
Dongsvej 8
5854 Gislev
Telefon +45 75 19 52 38
Mobil +45 51 78 26 90
marinusvoets@privat.dk

marius
 
 
 
 
Kontakt til bedandbreakfastguide Danmark:
lone@frostreklame.dk
Udgiver: Lone Frost Reklamebureau Aps
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 18624842
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg