Kulinariske Kildegaarden - en oplevelse for store og små - værtshistorie

Frørup - Kulinariske Kildegaarden BB - værtshistorie

Kulinariske Kildegaarden - en oplevelse for store og små
Lene var på besøg i Sverige og fandt der en hyggelig Bed and Breakfast, som hun boede på. Gennem flere år havde hun drømt om at blive selvstændig - og lige pludselig vidste hun præcis, hvad hendes forretning skulle være. Hun ville skabe en Bed and Breakfast - med kulinariske oplevelser på menuen. Lene er uddannet kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i catering og ledelse. Så baggrunden for at skabe en god og dygtigt drevet virksomhed var på plads.

Lene og hendes mand boede dengang i København og passede hver deres job - i den daglige trummerum, som en fast ansættelse nødvendiggør. Men Lene kunne bare ikke slippe ideen om at skabe sin egen Bed and Breakfast. Først søgte hun på nettet, om der var mulighed for erhverve en ejendom på Sjælland - med potentiale for at drive Bed and Breakfast. Men det ville blive alt for dyrt at købe en sådan ejendom. Så radius blev udvidet. Og Lene fandt en gård på Fyn Kildegaarden i Frørup. Lenes mand bakkede hende op i en sådan grad, at han var villigt til at pendle den lange vej fra Fyn til København hver dag, for han ønskede nemlig ikke at skifte job eller arbejdsplads.

Gården blev besigtiget og købt i 2012 - efter flere års søgen. Familien flyttede ind på Kildegaarden, og Lene åbnede sin Bed and Breakfast med 4 værelser i hovedhuset. Der var tre staldlænger på gården. Den ene af dem fyldtes langsomt med bondegårds-ferie-hygge-kæledyr og den anden med maskiner og udstyr til driften. Men den sidste stod tom. Og Lene drømte stadig om at udvide med en ferielejlighed, et industrikøkken og en restaurant.

På Facebook læste hun så, at der var mulighed for at søge støtte til en udvidelse via LAG-midler. LAG er en forkortelse af ordet lokale aktionsgrupper. Formålet med LAG-midlerne er at lokale aktionsgrupper, lokalt forankrede foreninger, skal skabe udvikling og innovation i lokalsamfundene ved blandt andet at tildele tilskudsmidler til relevante projekter. Ordningen hører under EU og Erhvervsstyrelsen og har til formål at styrke og investere i landdistriktsområderne. Og sådan et område var Lene og hendes mand flyttet til. Lene søgte - og fik - økonomisk støtte til byggeriet af alle hendes drømme. Faktisk modtog hun det største støttebeløb, der blev uddelt hele det år. Og parret sprang ud i byggeriet i 2015.

Nu i 2016 står bygningen næsten færdig. Efter måneder med håndværkere, en gårdsplads fyldt med byggematerialer - og en masse beslutninger, der skulle tages - er Lene igang i det nye køkken med produktion af catering, selskaber, teambuilding med gastronomi, bondegårdsferie, ferielejlighedsudlejning - og udlejning af mødelokaler for de lokale virksomheder.

Familier i massevis har nydt et bondegårdsferieophold på gården - og gæster i al almindelighed har nydt godt af Lenes gode mad og køkken. Ferielejligheden er taget i brug. En skøn lejlighed med eget køkken og bad for 6 personer. Lene nyder at servicere sine gæster i de nye omgivelser og give dem en god oplevelse på Kulinariske Kildegaarden. Men især nyder hun friheden i hverdagen, hvor det er muligt at leve et live uden stress. - Hvor valget om, hvad der skal laves og i hvilken rækkefølge, er helt hendes eget. Og selvom der er mange dyr på gården og meget arbejde, der skal passes - så er glæden og friheden - nu det største i Lenes nye liv.

Hjerteligt velkommen til Kulinariske Kildegaarden.

Kulinariske Kildegaarden 
4 dejlige værelser med plads til 8 personer og en ferielejlighed med privat toilet og bad. Adgang til køkken, spise- og opholdsstue. Gratis wifi og TV. Restaurant og masser af udendørs plads for børn og voksne. Bondegårdsferier med adgang til klappedyr og traktorture. Møde- og spisefaciliteter for op til 25 personer.

Lene Østerlid
Frørupvej 17
5871 Frørup
Mobil +45 60 79 74 68
info@kulinariskekildegaarden.dk 
www.kulinariskekildegaarden.dk

kildegården-bb7
 
 
 
 
Kontakt til bedandbreakfastguide Danmark:
lone@frostreklame.dk
Udgiver: Lone Frost Reklamebureau Aps
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 18624842
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg