Et enkelt og dejligt liv - Brittas Bed and Breakfast i Davinde - værtshistorie

Odense - Brittas BB - værtshistorie

Britta Persson  blev født i Aarhus, men voksede op i Odense. Hun blev gift og fik to skønne børn. Og Britta flyttede ind på den gamle firlængede gård i Davinde.

I 2011 besluttede Britta at indrette et overnatningssted og bygge et gæsteanneks i en tidligere staldbygning. Britta indrettede to dejlige store og hyg-gelige værelser med privat køkken og bad. Britta ønskede simpelthen at få lidt at arbejde med. Havde en drøm om at møde nye mennesker og få lidt mere liv ind på den gamle gård. Det er nu otte år siden...

Jeg nyder at kunne stå op hver dag, og have noget at rive i, siger Britta. Og hun nyder de mange hyggelige besøg af gæster, der lægger vejen forbi. Britta er gift med Uffe, som blandt andet er kunstmaler, og som udstiller sine malerier i galleriet, der er indrettet i den ene længe af den store gård. Men parret arrangerer også udstillinger med skiftende kunstnere i galleriet, som er åbent alle weekender, og hvor du kan få en kop kaffe med kage eller et glas vin.

Uffe elsker, som Britta, at få besøg. Uffe er en fantastisk fortæller. Og tilrettelægger ture rundt i området for gæsterne - bl.a. med fortællinger om Sanderumgaard, der ligger lige i nærheden - med den næsten 200 år gamle og 15 hektar store historiske herregårdshave, der er åben for publikum. Uffe er begejstret for søen i Davinde med havørne - og Egeskov Slot - ja, alt hvad der sker på Fyn.

Mine gæster er begejstrede for at komme på besøg hos os på denne smukke gamle gård, fortæller Britta. De siger, det er som at træde direkte ind i en kulisse på en Morten Koch-film.

Midt på gårdspladsen står et århundrede gammelt valnøddetræ, der bærer mængder af frugt. Så mange valnødder, at Britta glad deler ud til alle de gæster, der ønsker det, med en stor pose valnødder til den videre rejse. Når du sidder på bænken foran huset og nyder den kæmpestore pigstensbelagte gårdsplads, føles det som, du træder ind i forrige århundrede.

Du kan levende forestille dig dét liv, der dengang udspillede sig på gården med malkepiger, lyden af dyrerne der stod i staldene og hestevognene, der kom rullende hen over stenene på gårdspladsen.

Det er Britta, der står klar med morgenmaden, når gæsterne vågner i annekset og går over i stuehuset for at spise. Det er også Britta, der passer og plejer den kæmpestore have med pavillion og de mange, mange smukke krukker med blomster, der står og pynter overalt.

Rundt om på grunden finder gæsterne utallige hyggekroge og terrasser, hvor de kan slå sig ned og hygge sig. Der er masser af plads til leg og spil i den store have.

Hvert år har Britta et stort projekt, hun iværksætter. Sidste år var der stuehuset, der blev malet og gjort i stand. I år er det udstillingslængen, der rummer galleriet, der skal repareres og males. Der er nok at se til. Brittas søn kommenterer hendes flid med ordene: Det er fordi, du aldrig kan sidde stille, mor. Du holder dig ung, ved altid at være i gang.

Brittas Bed and Breakfast har åbent hele året - med en enkelt dag som undtagelse: Foran vognporten ved indkørslen til gården står et bystævne - med et gammelt flødebolletræ - som Britta kalder det. Det træ bliver klippet én gang om året, hvor alle Davindes gårdejere møder op. I år er det Britta, der er oldermand. Og med titlen følger også pligten til at servere middag for de 17 mand, der klipper træet. Menuen ligger fast: Under måltidet serveres der øl og snaps. Til forret er der sild med nye kartofler og smør. Så kommer et stykke rugbrød med stegt bøf og spejlæg. Herefter smørrebrød ad libitum. Til dessert serveres der ost, kaffe og cognac. - så Britta har set sig nødsaget til at holde lukket denne ene dag om året, hvor bystævnetræet skal klippes.

Brittas Bed and Breakfast er et dejligt og hyggeligt overnatningssted, der ligger blot 14 kilometer fra Odense centrum. På kort tid er du midt i byen med alle de oplevelser, du kan finde der, men også centralt for alle oplevelser på hele Fyn.

Brittas Bed and Breakfast
Adgang til stor lukket have med smuk pavillion, der må benyttes af stedets gæster. Separat gæstehus med egen indgang. Store flotte lyse værelser med private bad og toilet, TV og gratis trådløst netværk. Eget thekøkken. Gode, gratis parkeringsforhold.

Brittas Bed and Breakfast
Ved Britta Persson
Sanderumgårdvej 1
5220 Odense SØ
Telefon +45 65 97 21 45
Telefon +45 40 15 15 19
mail@brittasbb.dk

img_5611
 
 
 
 
Kontakt til bedandbreakfastguide Danmark:
lone@frostreklame.dk
Udgiver: Lone Frost Reklamebureau Aps
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 18624842
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg