Tvillinggaard Thy BB - Et rigtigt eventyr

Thisted - Tvillinggaard Thy BB

Jeg har lige fået uventede gæster i Bed and Breakfast - men det kender du jo alt til, siger Annette - da hun åbner døren for mig - men kom dog indenfor...
I løbet af fem minutter har Annette dækket op til kaffe med boller - de er selvfølgelig hjemmebagte, marmeladen er hjemmekogt - og tågen udenfor vinduerne på den vindstille novemberdag jages på flugt ved brændeovnen, der knitrer i stuen. Det er bare så hyggeligt.

Tvillinggaard Thy ligger med jorde op til Nationalpark Thy i fantastiske omgivelser - kun 4 kilometer fra Vesterhavet og 7 kilometer fra Klitmøller. Det er en Bed and Breakfast helt i den Nordjyske ånd - nede på jorden, imødekommende, hyggelig og venlig. På gården drives det 7,5 hektar jordtilliggende som hobbylandbrug med hø. Hø til egne heste og hø til salg. En del af jordene fungerer som græsfolde for Annettes egne tre heste. Heste er Annettes passion, og hun rider hver eneste dag. Hun tager heste på opstaldning, feriegæster på rideferie, og passer selvfølgelig sine egne.

Men jeg foregriber begivenhedernes gang. Vi skal nemlig tilbage til 2010, hvor eventyret rigtigt begyndte. Det år meldte Annette sig ind på et datingsite, og der mødte hun Torben. De skrev sammen og mødtes ansigt til ansigt den 23. april 2010. Torben var, som Annette, single og han boede til leje i en lejlighed i Thi-sted, mens Annette boede i Ullits ved Farsø med sin datter, sine 6 heste og 8 katte. Da de mødtes, sagde det BANG for dem begge. Efter nogle ugers bekendtskab, inviterede Torben Annette med på en søndagskøretur i området omkring Nationalpark Thy - men han havde bagtanker. Han pegede på en gård i Vang og sagde til Annette: Her kunne vi jo godt bo...

Annette ser sig lidt omkring og siger - Tjaa-naaj - ikke helt lige her da. Så de fortsatte turen, og Torben pegede igen - på Tvillinggaard - der som tidligere fortalt - var så smukt beliggende med jorden næsten helt op til Nationalparken. Annette kigger og kigger, er tavs i 10 sekunder - og så siger hun: TOP - så gør vi det!

Blot fire uger efter de så hinanden for første gang, købte de sammen Tvillinggaard i Vang. De byttede samtidig med købet en byggegrund mod yderligere 3 hektar, så jorden nu støder helt op til skoven. Fire år efter gifter de sig, og selvom man skulle tro, dette er en løgnehistorie - så er dette utrolige eventyr fuldkommen sandt.

I dag arbejder Torben, der nu er 59 år, som projektleder på Mors, mens Annette, der er 58 år, ordner alt det praktiske omkring Bed and Breakfast, heste og katte. De går begge meget op i bæredygtighed og økologi. De har gennem 8 år renoveret, malet, istandsat, bygget om og lavet tilføjelser til hus og udendørsare-aler. En rød tråd igennem alt, de laver, er at passe på miljøet. Det er mest Annette, der tager sig af det, der kan spises. Bortset lige fra vinmarken - den er Torbens passion. Torben står for græsslåning, og han passer vinstokkene. Lige nu laver Torben egne røde og hvide druer på deres mark, mens Glenholm Vingård laver vinen. Men det skal der laves om på, så Annette og Torben renoverer en gammel bygning, der skal indrettes til produktionen af deres egen vin i fremtiden.

Det varede ikke længe for Annette og Torben at få skabt nye venskaber, da de flyttede til Vang. Ikke langt fra Tvillinggaard lå et ridecenter - og der hersker en helt speciel ånd mellem hestefolk. De hjælper og støtter hinanden. I 2013 havde en initiativrig bekendt på ridecentret lavet en lille sommerbeskæftigelse med at hjælpe turister ud på hesteryg i det specielle og naturskønne område. Men hun manglede et sted, turisterne kunne overnatte. Hun spurgte så Annette, om det ikke var noget for hende at lave et overnatningssted - hun havde jo både folde og bokse til hestene og plads på førstesalen til rytterne.

Igen sagde Annette: TOP og indrettede to værelser til turister. Senere flyttede Annettes datter hjemmefra, og der blev indrettet et værelse mere. Der blev bygget køkken og bad på førstesalen til gæsterne, og i dag tilbyder Tvillinggaard Thy en ferielejlighed, et værelse og en campingvogn for alle tilrejsende, der ønsker overnatning i området. Så har du haft en drøm om at opleve Vesterhavet til hest, så ring til Annette. Hun hjælper dig med at tilrettelægge turen, kan hjælpe med guidning og kan passe på både dig og din hest - hvis du vil have den med - ellers kan du leje en pony på stedet...

Tvillinggaard Thy
Hyggelig ferielejlighed fra 2 til 7 personer - midt i den naturskønne Nationalpark Thy - på en dejlig hesteejendom. Lejligheden ligger på 1. sal og har 3 dobbeltværelser, veludstyret køkken, bad, toilet, hyggelig opholdsstue og altanterrasse. Lejligheden er udstyret med TV, dvd, wifi, radio, brændeovn. Priser fra 400 kr pr. nat.

Tvillinggaard Thy
Annette Skou
Trapsandevej 86, Vang
7700 Thisted
Mobil +45 51 82 01 34
annette-skou@live.dk
tvillinggaardthy.dk

tvillinggaard1
Ikke valgt

Flere artikler fra samme region:

Fyens Hoved - Røgeri Hindsholm
Bed and Breakfast Guide - Aktiv Danmark
Vemb - Fru Pedersens Have BB
Svendborg - Skibet Martha
Skælskør - Anders i Kaptajnhuset BB
Silkeborg - Søhøjlandet
Silkeborg - Sejs BB
Nordjylland - Lysets land
Nyborg - Sprogø
Kragenæs - Dodekalitten
Fyn - Hvor natten er din egen
Langeland - Souvenariet
Blåvand - Motel Garni BB
Nyborg - Naboløs BB
Bornholm - Solskinsøen
Sønderjylland - Danmarks port til Europa
Sønderjylland - Vadehavet er verdensklasse
Gislev - Marinus i Skoven BB
København - HåberDetGård BB
Gudenåen - Danmarks længste vandløb
Nordjylland - Hanherred
Aabenraa - HanneZzz BB
Midtjylland - Landet midt imellem
Ribe - Stiftamtmandsgaarden BB
Tønder - SJ Rooms BB
Ebeltoft - Femmøller Strand BB
Horsens - Middelalder Festival
Faaborg - Og det Sydfynske Øhav
København - Dyrehavsbakken og Eremitagen
Langeland - Fuglsang Ferie BB
København - Kaysen BB
Drejø - Øen midt i verden
Kerteminde - City Bed BB
Hirtshals - Nordsøen Oceanarium
Vildmose - Lille Vildmose BB
Hirtshals - Dybhavsfiskeri i Nordsøen
Ry - Bestig Bjerge i Danmark
Fredericia - Byen for alle
Ruds Vedby - Birkegårdens Haver
Nordvestsjælland
Vedersø - Vestergaarden BB
Nordfyn - Oplevelser for hele familien
Færger i Danmark
Bredebro - Klægager BB
Mols Bjerge - Guderne gjorde sig umage
Sønderborg - Ringriderfest
Fyn - Bjørnegården Landhotel BB
Væk fra hverdagen
Roskilde - Vikingeskibsmuseet 2
Midtjylland - Hærvejen
Møns Klint - Og Geo Center
Sjælland - Sjællandske specialiteter
Tønder - En by i Marsken
Silkeborg - Riverboat Jazz Festival
Middelfart - Bridgewalking
Roskilde og Lejre - Er vikingeland
Sønderborg - Dybbøl Mølle
Roskilde - Vikingeskibsmuseet 1
Randers - Randers Regnskov
Løkken - Skovbrynet 2 BB
Christiansø - Søfæstning
Hirsholmerne - Perlerne i Kattegat
Tønder - Sovgodt8 BB
Frederikshavn - Den lille storby
Djursland - Fyrpasserhuset BB
Thy - Mellem fjord og hav
Mariager - Salt på hjernen
Fyn - Man spiser da Bo´hve´grø´?
Skallerup Klit - Klitgaarden BB
Sønderjylland - En vindtørret rå fisk
Hvide Sande - Art Hvide Sande
Djursland - Djurs Sommerland
Skælskør - Hotel Villa Fjordhøj BB
Korsør - Sprogø
Nyborg - Danmarks Riges Hjerte
Frørup - Kulinariske Kildegaarden BB
Skørping - Rold Skov
Bredebro - Marskgården BB
Sønderjylland - Sort Sol
Jelling - et stykke af Danmarkshistorien
Sjælland - Ferieoplevelser for hele livet
Thisted - Tvillinggaard Thy BB
Hjørring - Rubjerg Knude Fyr
Nyborg - Åløkkegården BB
Kolding - Koldinghus
Snedsted - Aldershvile BB
Padborg - Frøslevlejren

Tilbage til oversigt

 
 
 
 
Kontakt til bedandbreakfastguide Danmark:
lone@frostreklame.dk
Udgiver: Lone Frost Reklamebureau Aps
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 18624842
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg