Heltoften Bed and Breakfast - Nykøbing Mors - værtshistorie

Heltoften Bed and Breakfast - værtshistorie

Ikke kun området omkring Flade på Nordmors er en fuldstændig fantastisk oplevelse, det er Heltoften Bed and Breakfast også. Anette Jensen er værtinde, og man kan roligt sige, at hun har formået at forvandle en tragisk del af hendes liv til et eventyr. Anette blev gift og flyttede til Kolding - til et dejligt hus og en dejlig mand. Men Anette havde boet i Thy i mange år, så hun savnede lyset og naturen i Nordjylland. Derfor besluttede Anette og hendes mand, at de ville finde et sommerhus på Mors. De ledte i flere år, og en dag så Anette en lille annonce om, at huset i Flade var sat til salg.

Det var skæbnebestemt, at Anette og hendes mand skulle købe huset. Det trak simpelthen i hende. Efter andet besøg blev huset købt. Det var et kæmpe projekt. Der havde tidligere været Bed and Breakfast og primitiv lejrplads på stedet. Men det var mange år siden, der var blevet taget fat og vedligeholdt. Huset var mørkt og grunden overbevokset. Nu startede et liv på farten mellem Koldingområdet og Nordmors.

Hver weekend kørte parret frem og tilbage - og knoklede med at renovere. Hver fredag efter arbejde blev bilen pakket med byggematerialer, værktøj og møbler - og alt det andet, der skulle bruges til arbejdet i weekenden. Men skæbnen ramte dem. Anettes mand blev syg af knoglemarvskræft. Og familien pressede på - Nu sælger I da det hus?... Men nej. Parret besluttede i stedet at beholde huset og fortsætte renoveringen. Faktisk blev de enige om, at de ville sælge huset ved Kolding og flytte permanent til Mors. Anette er sikker på, at det hjalp dem begge gennem livskrisen at flytte til Mors.

Der var et formål med hverdagen, og livet med sygdom blev lettere at håndtere. Anettes mand skulle genoplive den Bed and Breakfast, der engang havde liv, og stå for driften af den. Det blev Anette der måtte sælge huset ved Kolding efter sin mands død. Paradokset blev, at det der skulle have været en fælles fremtid på Mors, blev afslutningen på parrets liv sammen.

Det hårde arbejde med huset, hjalp Anette ud af sorgen. Når den blev for svær at bære, gik hun ud og fortsatte med renoveringen. Langsomt blomstrede der et nyt liv frem. Hun havde mistet sit livs kærlighed, men fandt på trods af sorgen ro og glæde ved stedet på Mors. Anette begyndte at meditere. Ofte gik hun op på bakken foran huset og sad der med sin taknemmelighedsbog og nød udsigten over det storslåede landskab. Fik ro i sin sjæl. Og det gør hun stadig.

Nu blev det Anette, der skulle genskabe den Bed and Breakfast, der engang havde været på stedet. Og Anette har hænderne skruet rigtigt på. Så hun fik efter aftale med Turistbureauet en fantastisk Bed and Breakfast op at stå. Først med to dobbeltværelser. Siden med det hus Anette drev som et lille galleri, hvor der nu efter renovering er plads til yderligere 4 gæster. Desuden kom så en hytte til i haven, hvor der er plads to personer. Alt på stedet er indrette omsorgsfuldt og smukt. Der er fælles køkken og bad i kælderen til brug for gæsterne, der bor i Galleriet og i hytten. De to dobbeltværelser har privat badeværelse, men gæsterne kan ligeledes anvende køkkenet til at lave mad, en kop kaffe eller the. Anette synes, det er sjovt at drive Bed and Breakfast. Mødet med gæsterne er en konstant kilde til glæde og sjov. Men det er også et knokkelarbejde. Og Anette elsker det.

I mange år som topchef i det offentlige havde hun samarbejde med mange forskellige mennesker, og det har hun det stadig. Bare på en anden måde. For der kommer gæster fra hele verden til hendes paradis på Mors. Anette elsker mad og gode produkter. Så meget, at hun er medlem at den lokale forening Regional Madkultur THY-MORS. Hun har mange vandrergæster, der overnatter, og da Heltoften Bed and Breakfast er beliggende langt fra restauranter og indkøbsmuligheder, laver hun også mad til sine gæster. Anette finder du i køkkenet fra tidlig morgen, hvor madpakker smøres og aftensmaden forberedes. Morgenmaden er righoldig med hjemmebagt brød og boller og serveres med en masse gode, lokale råvarer ligesom al anden mad der serveres på stedet. Jeg kan bare fortælle, at den morgenmad vi fik serveret, simpelthen var det lækreste morgenmåltid, jeg nogensinde har fået.

Heltoften Bed and Breakfast
Velkommen til de smukkeste områder på Mors med mange naturoplevelser. Overnatning i 2 dejlige dobbeltværelser, i Galleriet for 4 personer eller i Hytten for 2 personer. Priser er inkl. sengetøj og håndklæder. Pragtfuld morgenmad serveres og kan tilkøbes for 70 kr. pr person. Madpakker og aftensmad serveres efter aftale - dog kun for vandrere.

Heltoften Bed and Breakfast
Anette Jensen
Heltoften 24, Flade
7900 Nykøbing M
Telefon: +45 23 20 18 87
Handy: +45 21 20 14 02
E-mail: heltoften@mail.dk
www.heltoften.dk

img_7595

Gps: 56.887355,8.778379

 

Heltoften Bed and Breakfast

Værten er kke længere aktiv på Bed and Breakfast guiden

Nykøbing M

 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg