Fuglsø Kro BnB - værtshistorie
På det fantastiske Djursland

Fuglsø Kro BnB - værtshistorie

Huset ligger som en ren fortælling af H. C. Andersen ved - Hist hvor vejen slår en bugt - stateligt, med  nyt stråtag og små kviste på 1. salen. Huset er simpelthen smukt.

På den modsatte side af vejen er der gæsteparkering og næstefter - et stort plæneområde, hvor der er opsat borde og bænke til frokost i det grønne eller pauseknap på cykel- og vandreturen.

Kroen ligger ved foden af de fantastiske Mols Bjerge, hvor udsigtspunktet Trehøje - der lever helt og fuldt op til sit navn, og byder på tre udsigtshøje med en enestående udsigt over hele Kalø Vig og Fuglsø Vig - samt et 360 graders udsyn over hav, fjord og land. En mageløs oplevelse der kan nåes med bil og selv gangbesværede kan komme helt op på toppen af verden. Vejen dertil er en smal grusvej hvor man hele vejen op holder vejret og håber på, at der ikke kommer en modkørende bil. Men sikken en vej...

Elisabeth tager imod os i caféen, der også fungerer som reception, og viser os roligt rundt. Hjerteligt byder hun velkommen til to nætters ophold. Værelset, hun viser os til, er beliggende på første sal og er stort og lyst. Og som resten af indretningen på kroen, velholdt og smagfuldt indrettet. Ikke dyrt og moderne men med gamle møbler, der et for et er blevet malet og dekoreret, så det præcist passer ind i farver og stil med resten af møblementet. Der er bare så hyggeligt. Alt er gjort i stand med kærlighed og omhu. Værelset er indrettet med to enkeltsenge, borde og stole, skab og sengeborde. Fra vindueskarnappen, som er bred og stor, er der havblik over Fuglsø Vig.

Der er bare en rar og god atmosfære på den gamle kro, der nu fungerer som Bed and Breakfast med cafestue, hvor både morgenmad, kaffe med kage, frokost med sandwich, kan indtages. Alt der serveres af brød og kage er hjemmebagt. Marmeladen leveres af Elisabeths mor, der kører fra Ebeltoft og dermed sørger for lidt ekstra kræs til alle gæsterne. Cafeen har åbent i skolernes ferier - og det er i den periode ,det er muligt at bestille sandwich til frokost. Der er ikke aftenservering.

Elisabeth fortæller glad og gerne om alle de muligheder, der er for at få en god oplevelse i området. Hun udpeger de rigtig gode steder på det kort, hun efterfølgende forærer os, som vi kan tage med rundt på dagens udflugter. Vi får hjælp og vejledning til at finde gode spisesteder i området, men vælger i stedet at bestille sandwich fra caféen til aftensmad. Dem får vi smukt serveret på en bakke på værelset og kan i fred og ro sidde der, og nyde den smukke udsigt, mens vi spiser de lækre tunsandwiches.

Der er en stor fælles opholdsstue med borde og stole. Der findes 2 delte helt moderne og fine badeværelser til Bed and Breakfastens 5 værelser. Det fungerer fint. Fra opholdsstuen er der adgang til en stor fælles balkon med borde og stole til 8 personer, hvor du kan sidde og nyde udsigten over cafehaven, hvor gæster kommer og går efter at have nydt en kop kaffe med hjemmebag eller efter at have spist deres frokost.

Morgenmaden er en hyggelig oplevelse, du får serveret, med hvad du har brug for, inklusive lækre blødkogte æg og en god æblesaft, som jeg gætter på er lokal.

Hele området omkring Fuglsø Kro er Mols National-park med fantastiske muligheder for vandre- og cykelture. For ikke at tale om Kaløvig Slotsruin eller Slettehage Fyr - et fantastisk udsigtspunkt. Ebeltoft med de små brostenslagte gader og bindingsværkshuse, rådhuset samt Fregatten Jylland kan du besøge indenfor få minutters kørsel. Ree Park, Skandinavisk Dyrepark, Djurs Sommerland og Kattegatcentret ligger inden for 45 min. kørsel. Skal du til Djursland - så kan du bo så dejligt på Fuglsø Kro. Du bliver ikke skuffet.

Fuglsø Kro Bed and Breakfast
5 værelser, der kan lejes som enten dobbelt-, enkelt- eller familieværelser. Der er 2 fælles badeværelser mellem værelserne, adgang til køkken, alrum og have. Gratis WIFI og parkering. Hyggelig cafe til let frokost eller kaffe og forfriskninger. Lækker og personligt serveret morgenmad med hjemmelavet kage og syltetøj. Linned og håndklæder samt rengøring og forbrug er inkl.

Fuglsø Kro Bed and Breakfast
Elisabeth Christensen
Fuglsøvej 92, Fuglsø
8420 Knebel
Telefon: +45 21 62 21 13
fuglsoekro@gmail.com
www.fuglsoekro.dk

cafe-ude-2
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg