Bedste Bo - værtshistorie

Bedste Bo - værtshistorie

Bedste Bo
Peter og Gitte tager imod på gårdspladsen, hvor andre gæster sidder og hygger sig i sommersolen.

De fortæller, at de har boet på gården i 35 år. Da de i 80-erne blev uddannet til lærere, flyttede Peter til Als, og det samme gjorde Gitte, da hun mødte Peter. De har begge arbejdet lokalt som lærere og haft plejebørn gennem mange år - ofte 4-5 ad gangen.

For 14 år siden gennemrenoverede de gården, og den gamle aftægtsbolig blev istandsat fra bunden. Med 4 børn, 9 børnebørn - havde de ikke plads til alle familier og plejebørn på én gang - så Bedste Bo er egentlig lavet til børn og børnebørn

Efter et års tid var alle hjemme på besøg, og den ældste havde lige været på ferie på bed and breakfast og sagde i spøg, at vores bed and breakfast nu alligevel var den bedste. Den bemærkning plantede ideen hos os  - pling sagde det bare, og Bedste Bo var opstået. Vi begyndte at leje ud, når familien ikke benyttede aftægtsboligen.

Vi startede i det små. Lejede ud, når det passede ind i vores travle hverdag med fuldtidsarbejde og plejebørn. Ferieudlejningen er vokset med årene.

Nu er vi pensionister og har mere tid. Vi elsker det liv, det giver, når familier med børn og andre gæster flytter ind og benytter alle de muligheder vores sted har. Bedste Bo ligger nemlig godt - lige mellem Gendarmstien og Alsstien, tæt på lækker sandstrand, godt fiskevand og fine cykelruter. Et andet plus er den store have, som tilbyder masser af rolige hyggekroge og siddeområder, samt legearealer for børnene.

Vi går meget op i vores have og er medlem af Haveselskabet og har Åben Have. Vi har gæster, der kommer rejsende hertil, udelukkende for at se haven, og vi er lette at lokke på havevandring og fortæller gerne om haven og vores egn.

I haven er der et område med udendørsribbe, et fint lille legehus med sandkasse. Her finder du også vores klappekanin Pelle, som gerne vil have mælkebøtter. Lidt længere nede i haven er vores hønsegård - og hønsene må gerne fodres. Børn er også velkomne til at være med til at samle æg.

Lidt længere ned i haven er en stor girafgynge og her er samtidig en fantastisk udsigt ud over Østersøen.

Her ligger også en shelter med bålplads og man kan købe brænde, snobrødsdej og pandekagedej. Går man gennem hegnet længst nede i haven, kommer man ud på Stilleruten, som er en sti, der fører ned i vores fredsskov.

Her kan man sætte sig på en stol under det gamle egetræ og kigge på vores Buddha, mens freden sænker sig over en. Man kan ikke undgå at møde vores to søde cockerspaniels - sorte Sveske og rødbrune Majse.

Vores gæster kommer af mange forskellige årsager -  for at fiske i det gode fiskevand, for at cykle, for at vandre. Det kan være turister på gennemkørsel, der har brug for en overnatning, det kan være folk, der skal til fest, folk der vil holde ferie og nyde Als. Det kan også være håndværkere.

Man skal være indstillet på at dele her i Bedste Bo, for køkken, stue og bad er fælles. Ofte oplever vi, at det faktisk ryster folk sammen. Det giver en fællesskabsfølelse og en ryk-sammen-oplevelse mellem vores gæster. De kan ende med at sidde sammen og spise eller have bål en aften, mens de nyder et glas vin sammen.

Morgenmaden i Bedste Bo indtager man i Bedstes kaffestue, og den er hjemmelavet fra bunden. Hjemmebagt brød og kage. Græsk yoghurt med hjemmelavet, honningristet musli, lokal pølse, ost, frisk frugt, æg og bacon eller æggeomelet med egne grøntsager, Kaffe, te og juice. En virkelig nydelse på højt niveau.

Vi elsker, når gæsterne har dejlige oplevelser, og vi vil gøre alt for, at alle får den allerbedste oplevelse og drager herfra med nye, lykkelige minder i bagagen efter et ophold her på Bedste Bo.

Bedste Bo

Fire dejlige værelser med hems. Plads til 12 gæster samt 8 opredninger på hemse. Trådløst internet og TV. Køkken- og badfaciliteter er fælles. Pragtfuld have med udsigt over mark og strand i horisonten. Shelter i haven.Legeområde til børn, klappedyr, trampolin, stor girafgynge, legehus og sandkasse.
Enkeltværelse: 350 kr. pr nat.
Dobbeltværelse: Fra 500 kr. pr nat.
Opredning på hems: 125 kr. pr nat.
Familieværelse: 650 kr. pr nat  ved 3 pers.
Morgenmad pr. person: 100 kr.
Madpakke pr. person: 75 kr.

Bedste Bo
Gitte Korsgaard
Lysabildgade 88, Lysabild
6470 Sydals
Telefon: +45 74 40 49 35
Mobil: +45 60 91 23 96
E-mail: bgkorsgaard@hotmail.com

a64i6332
 
 
 
 
Kontakt til Bed and Breakfastguide Danmark: lone@frostreklame.dk
Udgiver: Bed and Breakfast Guide ApS
Åløkkegården - Åløkkevej 60
5800 Nyborg
CVR 41516232
Bankforbindelse: Fynske Bank, Nyborg